MARIO ČRNJAK ZNA ŠTO HOĆE

FOTO Sjeo na motor i odvozio do… najjužnije i najzapadnije točke Europe!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: privatna arhiva Mario Črnjak
- Advertisement -

Zamislite da ste uzeli godišnji odmor i… volje biste negdje otputovati, guštati u novim krajevima, ali i vožnjom motorom. Sjednete i vozite se, gdje vam srce poželi. Upravo to je ovih dana napravio Mario Črnjak (42) iz Čakovca, vozač Županijske bolnice Čakovec, gitarist, trkač te putopisni bloger i bajker koji je na svom motociklu Somu (Catfish) obišao već 30-ak europskih država, o čemu smo već pisali.

Njegova najnovija pustolovina uključuje osvajanje Europe. Na put na svom motociklu krenuo je 16. svibnja 2023. godine te je istog dana već posjetio Italiju, zatim je stigao u Francusku, te stigao i do Španjolske, gdje je obišao i poznatu znamenitost, Crkvu Sveta obitelj (Sagrada Familia) u Barceloni i posjetio Nacionalni park Picos de Europa. Stigao je i do Gibratlara te do najužnije točke Europe – Rta Tarifa u Španjolskoj.

– Iza mene se nalazio Atlantski ocean, a odmah preko puta je Maroko (Afrika). Krasan osjećaj! – rekao je Mario. Sljedeći zalogaj bila mu je najzapadnija točka Europe – Cabo da Roca u Lisabonu (Portugal), do koje je stigao u ponedjeljak (22. svibnja), nakon više od 3800 prijeđenih kilometara. Tu su ga dočekale hridine, ljepota prirode i pogled na oceansko prostranstvo.

Uživati solo i na motoru u putovanjima ne može svatko, ali Mario Črnjak može i želi, a o svojoj uživanciji snima i putopisne blogove na You Tube kanalu „Mr. Knight ZZR 1400 Adventures“. Želja posjetiti još neistraženih mjesta po Aziji, Africi, ali jednog dana posjetiti motorom i SAD, Južnu Ameriku i Kanadu!

Mario, sam ali hrabar u velikom svijetu, zatim je krenuo natrag za Hrvatsku i čeka ga otprilike isto toliko kilometara. Trenutno je u Francuskoj i želimo mu sretan put do Međimurja!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još