KAJ PAK ZUTRA?

Savjeti kuharice Grozdane Buhanec

Autor: Blanka Lozić Foto/Video: Blanka Lozić
- Advertisement -

Grozdana Buhanec kuharica je u dječjem vrtiću “Sovice” u Gornjem Mihaljevcu već trinaest godina, dok ukupno ima više od 30 godina profesionalnog iskustva u gastronomiji. Na današnjem jelovniku stoji pohana piletina, koju djeca, govori nam, itekako vole.

Ako vam nedostaje ideja za kuhanje, Grozdana preporučuje grah po sljedećoj recepturi:

500 g graha namočenog preko noći (ili ako nemate vremena, može i konzerva graha)

komad suhe vratine ili 2-3 kobasice

komadić sjeckanog špeka

2 manje glavice luka

1 režanj  usitnjenog češnjaka

lovorov list

1 jušna žlica paradajz paste ili paradajz umaka

1 mrkva sjeckana na kolute

Sol i začini po želji

Postupak:

Zapršku možete napraviti na početku, ali naša kuharica preporučuje na kraju. Na žlicu svinjske masti dodati dvije žlice brašna. U početku na sjeckani i poprženi luk dodati meso koje treba blago zapeći, a potom na to i grah. Prekirit vodom i dodati začine. Ako je grah namakan, treba ga kuhati dok ne omekša, a ukoliko je gotov, onda grah nije potrebno kuhati više od 10-15 minuta. Dodati zapršku i čekati da zavrije te je grah gotov.

U slast!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još