HVALEVRIJEDNO

FOTO Sav prihod ide za izgradnju jedinog skloništa za mačke u Hrvatskoj

Autor: Medjimurski.hr Foto/Video: Medjimurski.hr
- Advertisement -

Udruga Sklonište dobrote organizirala je humanitarni buvljak sa simboličnim cijenama u cilju da sav prihod bude namijenjen kupovini nekretnine koja će postati prvo sklonište za mačke u Hrvatskoj. Na adresi Ul. Josipa Vrhovskog 34 u Nedelišću (pokraj ATON-a), danas 24. veljače do 19 sati i sutra 25. veljače 2024. godine od 10 do 15 sati moguće je posjetiti buvljak za koji su marljivi volonteri više od tjedan dana pripremali i klasirali odjeću i predmete, a koji se sada prodaju po simboličnim cijenama.

O inicijativni smo razgovori s organizatoricom i predsjednicom udruge Sklonište dobrote, Barbarom Jagec.

Našli smo ovdje kako bismo skupili donacije i sva sredstva namijenili za kupnju nekretnine koju bismo adaptirali i registrirali kao prvo sklonište za mačke u Hrvatskoj. Mi smo udruga koja se bavi spašavanjem napuštenih mačaka i djelujemo već 11 godina. Prije dvije godine smo pokrenuli kampanju kako bismo registrirali naše sklonište i tako se podignuli na višu, profesionalniju razinu, a naš rad ne bi bio smatran isključivo volonterskim.

Prošetali smo buvljakom na kojem smo pronašli niz vrijednih predmeta, očuvanih stvari i rijetkih knjiga. Sve ove stvari donacije su ljudi. Također, svi mogu i donijeti koju stvar, a mogu i kupiti. Ovdje možete pronaći sve, „od igle do lokomotive“, govori Barbara kroz smijeh i dodaje: Možete pronaći obuću, odjeću, knjige, igračke, nakit i brojne druge predmete. Brojne od ovih stvari donirali su naši dugogodišnji prijatelji, a tu su i stvari koje su dobivene na poklon ili su rezultat impulzivne kupovine, nikad korištene. Za organizaciju nam je trebalo tjedan dana, a one stvari koje se ovdje ne prodaju odlaze na javnu aukciju. Sve cijene su simbolične, od 5 do 10 eura, no ima i dobrovoljnog priloga, odnosno, cijene nisu konačno definirane. Moguće je odigrati i tombolu za 3 eura i osvojiti bon za masažu, frizuru ili popravak sata.

Svi posjetitelji mogu besplatno stati pred selfie box i napraviti vlastiti portret.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još