SAZNAJTE REZULTATE

Rekordan broj ekipa sudjelovao na ovogodišnjem Lovu na zlatarski prsten

Uz odvodni kanal HE Dubrava kod mosta u Donjem Vidovcu tijekom cijelog subotnjeg popodneva odvijao se 10. Lov na zlatarski prsten. Turistička, sportska i gastro manifestacija privukla je na taj događaj običajno veliki broj posjetitelja, pogotovo jer lani manifestacija nije održana.

Dobrodošlicu su namjernicima poželjeli Nenad Lukša, predsjednik MNK, u ime Donjeg Vidovca načelnica Bojana Petrić, dok se je u ime MŽ, kao pokrovitelja okupljenima obratio dožupan Josip Grivec koji je manifestaciju otvorio. Potporu manifestaciji je dala i Općina Donji Vidovec. Skupu je nazočio Tomislav Pinatarić, direktor HE na Dravi sjevernog područja te predsjednica OV D. Vidovec Petra Podravec.

Ovo natjecanje je privuklo rekordan broj ekipa, pogotovo onih iz Preloga i Donje Dubrave, njih ukupno 20 koje su dale 60 natjecatelja da veslanjem preciznim gađanjem u zlatarsku alku prikupe što veći broj bodova. Nije im bilo lako nakon godine stanke te izrazito vrućeg vremena.

Unatoč svemu tome ekipa Fljojsar 2 u sastavu: Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar već je nakon druge vožnje s ukupno 6 osvojenih „punata“ osigurala primat.

Drugo mjesto je pripalo ekipi Labuda 2 u sastavu: Katarina Novak, Božo Novak i Leo Novak, dok su treći bili iz Gorčki voki: Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Svi su oni primili medalje zlatnog srebrnog i brojčanog sjaja, a pobjednici i prijelazni pehar organizatora. Uz to svaki je natjecatelj primio simbolične sponzorske lutke ispirača zlata i to sve iz ruku klupskog predsjednika Nenada Lukše.

Priredbu je vrsno vodio Darko Vugrinec, klupski tajnik, koji je u tome isto tako iz opravdanih razloga naslijedio Dražena Lukšu. Sve je to bilo začinjeno svirkom Podravskih bandista, ponudom proizvoda susjednih OPG-ova, dok je DVD za najmlađe osigurao male vatrogasne igre, a nije izostala ni bogata gastro ponuda.

Pritom je svaka ekipa imala po dva pokušaja. Priređene su i popratne atrakcije poput prikaza ispiranja zlata, vježbe DVD-a Donji Vidovec, a sve je dodatno bilo začinjeno eno gastronomskom ponudom i živom svirkom. 

Valja dodati kako su maksimalno poštivani svi epidemiološki uvjeti ovakvih okupljanja.

Najnovije vijesti

Pročitajte više