4 X TELEĆI ŠNICL OD BUTA
20G SVINJSKE MASTI
1 X REŽANJ ČEŠNJAKA
1 X GRANČICA TIMJANA
1 X ŽLIČICA SENFA
2DCL GOVEĐE JUHE
50G SVJEŽEG PERŠINA
100G MEKOG BRAŠNA
15G MASLACA
500G KRUMPIRA
2 X SREDNJA LUKA
25G KOSANE MASTI
15G CRVENE PAPRIKE
SOL, PAPAR
Teleće šnicle istući batom za meso, posoliti i popapriti, pobrašniti i otresti višak brašna. Zagrijati u tavi svinjsku mast i na naglo popržiti meso, cca 2min sa svake strane da dobije lijepu boju. Izvaditi meso i dodati sitno sjeckani češnjak pa zaliti juhom. Dodati timjan i senf pa razmutiti i reducirati na pola. Vratiti meso i pustiti par minuta da prokuha u umaku pa dodati maslac i svježe sjeckani peršin. Krumpir skuhati u kori, ohladiti, oguliti pa naribati na ribež. U loncu rastopiti kosanu mast pa dodati sjeckani luk na kockice i pržiti 15min na srednjoj vatri da se luk zapeče. Dodati crvenu papriku pa ribani krumpir. Posoliti i obilnije popapriti pa pržiti sve zajedno u loncu 10tak minuta da se dio krumpira lagano zapeče. Po potrebi dodati malo goveđe juhe da krumpir bude sočniji.