CHEFOV OBED

RECEPT MARKA PALFIJA: Svinjski kremenadli v saftu od pušipela i pire od krumpira s hrenom

Za ovaj recept je najbitnije voditi se ustaljenom paradigmom u kuhinji, a to je da se u jelo ne stavlja vino koje ne želimo i piti. Čim je vino kvalitetnije jelo će biti ukusnije i savršeno će pasati kad ga budete konzumirali kasnije jedno s drugim.

ZA 4 OSOBE:
Sastojci:
Svinjski kremenadl x 4
Pušipel 2 dcl
Češnjak 4 režnja
Temeljac 2 dcl
Slatko vrhnje 2 dcl
Timjan 10 g
Senf 10 g
Krumpir 1 kg
Maslac 100 g
Hren 40 g
Sol, papar

Svinjske kremenadle posoliti i popapriti pa da prepržiti na tavi da dobe lijepu smeđezlatnu boju. Maknuti meso s tave i na istoj masnoći prepržiti češnjak, dodati timjan i senf pa zaliti vinom. Kad ispari alkohol iz vina dodati temeljac, vratiti meso i prodinstati sve zajedno 20min. Na kraju dodati senf i vrhnje te sve spojiti, a umak reducirati na željenu konzistenciju. Krumpir oguliti, narezati na kockice pa skuhati u slanoj vodi. Skuhani krumpir izraditi u pire uz dodatak maslaca te na kraju dodati hren.

Dobar tek

Najnovije vijesti

Pročitajte više