RECEPT MARKA PALFIJA: Faširanci i pire

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

ZA 4 OSOBE:
Sastojci:
200 g mljevene svinjetine
sol, papar
1 x kajzerica
0,5 dcl mlijeka
1 x režanj
češnjaka
pola pušleka peršina
30 g parmezana
250 g krumpira
75 g maslaca
1 dcl mlijeka
1 x muškatni oraščić

Mljevenu svinjetinu posoliti i popapriti. Sitno nasjeckati peršin i češnjak pa dodati u smjesu. S kajzerice nožem odstraniti koru, mekani unutarnji dio narezati na kockice pa namočiti u mlijeko. Dobivenu smjesu kruha i mlijeka dodati u smjesu mesa pa sve zajedno izmijesiti i formirati dva faširanca. Faširanci se prže na umjereno jakoj vatri u poludubokom ulju pa se na pola puta okrenu. Krumpir za pire oguliti, narezati na kockice pa staviti kuhati u hladnu posoljenu vodu. Dobro je tijekom kuhanja skidati škrob koji se diže na površinu jer će kasnije pire biti manje ljepljiv. Krumpir skuhati do raspadanja, dobro ocijediti pa dodati unutra sol i papar, maslac na kockice i naribati malo muškatnog oraščića. Dobro ga izraditi tiskalicom za pire. Ako želimo lijep, gladak pire ga pasiramo kroz cijedilo.

Dobar tek!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Međunarodni susret zborova

U nedjelju, 21.travnja, Pjevački zbor Strahoninec poziva vas na...

„Z cugom v zeleno Međimurje“

Poznato je da vlak od Zagreba do Čakovca vozi...