OVO SE MORA VIDJETI

Razgledajte i uživajte u mini Barbie kući obitelji Leček iz Čakovca!

To se zaista mora vidjeti! Nevjerojatno puno ljubavi, rada i strpljenja uložila je mala Darla Leček iz Čakovca i njezina majka Deana, a svoj doprinos dao je i tata Dalibor Leček. Ujedinili su se i napravili nevjerojatnu Barbie kućicu relativno skromnih dimenzija, sa nekoliko katova i sa svim namještenim prostorijama. Iako se to izvana ne vidi, najvrijednije su one minijature: mali namještaj, kupaonica, dnevna soba, stepenice, televizor… čak i ogledalo. Zaista zavidna ljepota na tako malom prostoru. O tom poslu govorila nam je majka Deana.

Vi dvije ste napravile uglavnom sve, ipak, odakle ideja?
-Ideju smo dobile od moje kreativne tete Danice iz Ivanovca. Ona je sama izradila Barbie kućinu za svoju unuku Piu, a kad je Darla to vidjela odmah je poželjela da i mi same izradimo takvu kućicu. Drugi dan sam odmah počela skupljati materijale, pa smo se bacile na posao.

Koliko je vremena trebalo da se sve to napravi?
-Na početku je to išlo dosta sporo, jer smo nabavljale sve potrebne stvari za gradnju, pa se taj početak gradnje razvukao na par tjedana. Malo po malo, svaki dan nakon zadaće i učenja, nešto smo izgradile. Vikendom smo najviše radile. S obzirom da je Darla inzistirala da sav namještaj izradimo same, jer je tako radila i teta Danica, imale smo puno posla. Još nam je sad preostalo da napravimo vrt s terasom i igralištem, te dovršimo krov.

Fali li vam prostor u stanu za takve stvari?
-Da, živimo u stanu, a ovo smo iz(g)radile u prostoriji koju nazivamo “Igraonica” jer služi samo za igranje.

Je li i tata Dalibor pomagao?
-Da, tata nam je bio dobavljač kad su nam ponestale tapete ili patrone za vruće lijepljenje. Računamo na njega da će nam pomoči s dovršavanjem krova.

Koje materijale ste koristile?
-Većinom otpad, kartonski, plastični, platneni, razne kutijice, perlice, puno ljepila i ljepljivih traka, razni ukrasi…. Većinom sve što smo imale doma, a kupile smo samoljepljive tapete i rasvjetu na baterije. Sveukupno smo potrošile oko 100 kuna.

Čime se još bavite vi i kćerkica u slobodno vrijeme?
-Kako Darla uvijek ima nove ideje, našeg vremena nikad nema dovoljno. Jer, svira violinu, plese, pjeva, crta, izmišljamo vlastite društvene igre, pa nam nikad nije dosadno, kaže Deana.


Bravo za ovu mladu obitelj! Možda bi njihov primjer kako savršeno i s djecom ispuniti vrijeme trebale slijediti i druge obitelji. U zajedničkom druženju i radu korist je nemjerljiva.

Pozivamo vas da detaljno pogledate našu foto-galeriju i uživate u minijaturama  Barbie kuće obitelji Leček.

Najnovije vijesti

Pročitajte više