GLAVNI ODBOR PRELOMIO

Raspušten međimurski SDP, Mladen Novak isključen iz stranke

Nakon gotovo desetosatne rasprave na sjednici Glavnog odbora SDP-a danas su donesene odluke o raspuštanju vodstva međimurske organizacije stranke, imenovanju Nikole Novak za povjerenika te isključenju Mladena Novaka, dosadašnjeg predsjednika županijske organizacije iz redova SDP-a, kako se navodi radi opstrukcije izbornog procesa. Odluku o raspuštanju vodstva međimurske organizacije podržala su 62 člana Glavnog odbora, 19 ih je bilo protiv, a 2 suzdržanih, dok su isključenje Novaka podržala 52 člana, 9 ih je bilo protiv i 1 suzdržani.

Time su potvrđeni prijedlozi nacionalnog Predsjedništva stranke, što znači da su Peđa Grbin, Siniša Hajdaš-Dončić i svi koji ih podržavaju osigurali potrebnu većinu u ključnom tijelu stranke. Zahvaljujući toj većini potvrđene su i odluke o raspuštanju članstva zagrebačke i slavonskobrodske organizacije stranke.

Prema neslužbenim informacijama koje su curile s Glavnog odbora stranke rasprava je, kao što se i očekivalo, bila iznimno burna i emotivna. Dio razočaranih članova pred sjedištem stranke na Iblerovom trgu upalio je lampaše optužujući Grbina da je za samo 6 mjeseci uspio uništiti stranku. Sada je, međutim, jasno da je Grbin preuzeo potpunu kontrolu nad strankom i vidjet ćemo narednih dana što će to značiti za sve koji su bili na drugoj strani.

Najnovije vijesti

Pročitajte više