USPJEH MEĐIMURSKIH VINARA U VARAŽDINU

Rajku Cmrečnjaku veliko zlatno odličje za pušipel classic

U izložbenom prostoru trgovačkog centra “Vinarska oprema” u Varaždinu priređena je svečanost proglašenja najboljih vinara i uručivanja prigodnih nagrada za najbolje ocijenjena mlada vina. Naime, u organizaciji spomenutog centra, a u suradnji s djelatnicima Ministarstva poljoprivrede, prikupljeni su uzorci i obavljeno ocjenjivanje čak 439 vina s područja Međimurske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije, te popriličan broj uzoraka iz susjedne Slovenije. To je prvo i zasad jedino ocjenjivanje mladih vina u ovom dijelu Hrvatske. Ocjenjivanje su provele 4 komisije sastavljene od certificiranih ocjenjivača vina i voćnih vina tijekom dva dana. Na čelu komisije bili su Miroslav Matovinović i Marijan Čižmešija.

S osvojenih 89 bodova, od mogućih 100, ocijenjen je charonnay OPG-a Kirići iz Sigeteca, koji je proglašen i šampionom izložbe. U kategoriji najbolje ocijenjenog sortnog vina je pušipel (87 bodova) Vinarije Cmrečnjak iz Svetog Urbana. Najbolje ocijenjeno vino od mješavine bijelih sorata proglašeno je ono Ivice Srage iz Ivanca s osvojenih 86 bodova.

Na svečanosti je o vinima govorio domaćin Željko Horvat, te jedan od ocjenjivača Miroslav Matovinović. Najbolje nagrađeni primili su metalne bačvice s ugraviranim tekstom o osvojenim nagradama.

MEĐIMURSKIM VINARIMA, ZLATA, SREBRA I BRONCE

Osim Vinarije Cmrečnjak, svoja vina na ocjenjivanje je poslalo i dvadesetak drugih vinara i vinograda, koji su također osvojili vrijedna odličja.

Tako je Vinarija Cmrečnjak dobila je zlata za pušipel suhi, silvanac zeleni suhi, sauvignon suhi, a srebro za muškat žuti suhi, rajnski rizling suhi i pinot sivi suhi.

Vina Horvat osvojila su zlatna odličja za pinot bijeli suhi i pušipel suhi te srebro za muškat žuti polusuhi. David Štampar zlato je dobio za sauvignon suhi, a srebro za silvanac zeleni suhi, pinot sivi suhi i muškat žuti polusuhi.

Goran Maček osvojio je zlato za pinot sivi suhi, a srebro za pinot crni suhi, pušipel suhi i rajnski rizling suhi.

Željko Novak osovojio je zlato za cabernet sauvignon, a srebro za muškat žuti polusuhi, cuvee suhi i traminac slatki, te broncu za rajnski rizling polusuhi.

Nenad Preiner osvojio je zlato za sauvignon suhi, a srebro za graševinu suhu Podrum Štrigova zlato za rose suhi i srebro za sauvignon suhi.

Vinska kuća Kossi dobila je zlato za pinot bijeli suhi i pušipel suhi, te srebro za graševinu suhu i rajnski rizlin polusuhi.

Edvard Brezovački osovjio je srebra za rajnski rizling suhi i sauvignon polusuhi.

Miro Špiranec dobio je srebra za muškat žuti polusuhi i silvanac zeleni suhi. Vinogradarstvo i podrumarstvo Tigeli osvojilo je srebro za muškat žuti suhi i priznanje za sauvignon suhi.

Petra Horvat dobila je srebro za cabernet sauvignon, Marija Horvat srebro za sauvignon suhi, Željko Horvat srebro za šipon-moslavac suhi, a Ana Horvat Štula srebro za graševinu polusuhu.

Drago Branilović broncu za rajnski rizling polusuhi i cuvee polusuhi.

Martin Kocen osvojio je srebro za pušipel suhi i broncu za silvanc zeleni suhi.

Svima nagrađenima portal medjimurski.hr upućuje čestitke.

Najnovije vijesti

Pročitajte više