ADVENT U MEĐIMURSKOJ PRIJESTOLNICI VINA I SAKRALNE KUTURE

Radost Božića i na Vidikovcu na Mađerkinom bregu

Autor: Stjepan Mesarić Foto/Video: Stjepan Mesarić
- Advertisement -

Nadolazeće subote 26. studenog 2022. godine u Štrigovi započinje program ‘Advent u Štrigovi’, turistička, kulturna i sakralna priredba kojom se najavljuje Božić, najljepši i najradosniji kršćanki blagdan, a kojeg organizira Turistička zajednica Općine Štrigova. Program najavljuje Ivana Kelner Tkalčec, direktorica štrigovske Turističke zajednice.

– ‘Advent u Štrigovi’ ove godine donosi brojna događanja. Adventsko razdoblje započinjemo paljenjem prve svijeće na Adventskom vijencu u subotu 26. studenog u 18 sati. Svijeće ćemo ove godine paliti kod Doma kulture Štrigova, što nam omogućuje održavanje u svim mogućim vremenskim uvjetima. Za sve koji dođu u to vrijeme na događaj pripremiti ćemo tople napitke. Istovremeno, odvijati će se Advent na Vidikovcu na Mađerkinom bregu, gdje posjetitelje očekuje posebna Božićna priča popraćena prigodnim osvjetljenjem i malim Božićnim sajmom koji će biti vikendima.

U adventskom programu u Štrigovi ističem dva koncerta, prvo sopranistice Kristine Hlebec uz pratnju na gitari Marka Žerjava i gošće Silvije Novak, koji će se održati 23. prosinca od 19 sati u Domu kulture Štrigova. Drugi koncert nosi naziv Božićni koncert koji će se održati na Štefanje (Stjepanovo) 26. prosinca 2022. s početkom u 15 sati u župnoj crkvi Marije Magdalene. Na koncertu nastupiti će Ženska vokalna skupina Stridone, Tamburaški sastav KUD-a Sveti Jeronim, te Dječji župni zbor i školski zborovi. Organizirati ćemo i Doček Nove 2023. godine na Mađerkinom bregu, nabrojila je direktorica Ivana Kelner Tkalčec.

Ona poziva sve koji to mogu da dođu na ovogodišnja adventska događanja u ovaj lijep kraj naše županije i domovine, u međimursku prijestolnicu vina i sakralne umjetnosti i rodno mjesto Svetog Jeronima.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još