VINCEKOVO 2023. U ŠTRIGOVI

Prvi puta pohod i po slovenskim goricama

Autor: Stjepan Mesarić Foto/Video: Stjepan Mesarić
- Advertisement -

Danas je Turistička zajednica Općine Štrigova obznanila program i sadržaj prigodno turističkog događaja ‘Vincekovo bez granica/meja’, koji će bit prigodom blagdana Svetog Vinka đakona, kojeg vinogradari, poglavito međimurski štuju i slave kao zaštitnika vinograda.

Vincekovo u Štrigovi će se proslavljati u subotu 21. siječnja, dakle dan pred sam blagdan i po prvi puta u zajedništvu sa susjednim Slovencima i upravo zato u naslovu stoji ‘meja’ što znači granica, koja sada kao fizička prepreka ne postoji.

Pohod vinogradima i vinogradarima započinje u subotu 21. siječnja okupljanjem od 8,30 sati kod štrigovskog Doma kulture i zatim se pješice, naravno, kreće na put dug oko 13 kilometara i vodi hrvatsko-slovenskim vinogorjem. Pohoditi će Vinska kuća Borisa Novaka, Točka prijateljstva u slovenskom Šprincu, Vinarija Krampač u Sloveniji te kao šlag na toru Vinarija CMREČNJAK na Mađerkinom bregu.

Kotizacija iznosi 10 eura po osobi za što se dobiju 4 bona za hranu i piće i naravno glazbenu pratnju Tamburaškog sastava Podrumari. Završetak pohoda je kod Doma kulture gdje će biti održano druženje svih sudionika, po prvi puta u Shengenskom prostoru i po prvi puta sve će se plaćati u eurima. Polako se spremajte, a pohod će biti po svakom vremenu. Bilježimo poruku ili poziv Ivane Tkalčec Kelner, direktorice Turističke zajednice Općine Štrigova.

– ‘Kakvo bi to Vincekovo bilo da ne iskoristimo prednosti ulaska hrvatske u Schengenski prostor i da ne pređemo granicu Lijepe naše domovine. Trasa je objavljena na našem plakatu-pozivu i vidljivo je kako će ovo biti više nego zanimljivo pješačenje. Biti će i ugodnih i lijepih iznenađenja za sve putnike kroz bajkoviti kraj hrvatsko-slovenskog prostora. Ono što vam svima treba je topla odjeća, ugodna obuća , važeća osobna iskaznica i naravno puno dobre volje. Vidimo se u Štrigovi na nezaboravnom Vincekovom bez granica’!

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još