ZAGREB

Prvi posjet glavnom gradu učenika Osnovne škole Kuršanec

Autor: Blanka Lozić Foto/Video: medjimurski.hr
- Advertisement -

U četvrtak 22. rujna 2022. godine učenici Osnovne škole Kuršanec otputovali su u Zagreb gdje su gledali nogometnu utakmicu UEFA Lige nacija između Hrvatske i Danske. Učenike je vodio njihov profesor Toni Marušić, inače povjesničar i etnolog, koji je ispričao tijek priprema za njihov velik dan, nekima i prvi posjet glavnom gradu Republike Hrvatske.

– Zahvaljujući UEFINOJ politici nulte tolerancije na rasizam, Hrvatski nogometni savez omogućio je 3000 ulaznica za učenike osnovnih škola s ciljem razvijanja  druženja u duhu tolerancije. Pripreme za veliki događaj trajale su danima. Brojni drugi nastavnici također su se priključili izradi transparenata, nabavljali smo i navijačke rekvizite te pratili aktualne novosti vezano uz A reprezentaciju. Mnogim učenicima bio je to prvi posjet glavnom gradu. Na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona učenici su uživali u izvedbi omiljenih nogometaša poput Luke Modrića i Matea Kovačića, a kako su učenici svih škola sjedili jedni pored drugih, nadmetali su se koji će jače i zanimljivije navijati. U poluvremenu utakmice učenici su spontano od ulaznica počeli praviti leteće avione i takmičiti se koji će odletjeti do terena. Pobjeda Hrvatske, nogometna euforija protkana zabavom uz novosklopljena prijateljstva učinili su svježu jesenska večer u Maksimiru doista nezaboravnom za naše učenike, istaknuo je.

Osim plemenitog cilja HNS-a u službi zauzdavanja rasizma i diskriminacije, ovaj je događaj za učenike bio i više nego dovoljan poticaj za nove školske uspjehe u  godini koja tek prethodi. Kako im je bilo, pogledajte u galeriji.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još