DUBRAVKO BILIĆ I IVICA BAKSA IDU U SABOR

Prva inicijativa Nezavisne platforme Sjever bit će vraćanje bolnica županijama!

Autor: Nezavisna Platforma Sjever NPS Foto/Video: Nezavisna Platforma Sjever NPS
- Advertisement -

U srijedu, 15. svibnja u jutarnjim satima predsjednik Nezavisne platforme Sjevera Matija Posavec zbog zakonske nemogućnosti istovremenog obavljanja funkcije saborskog zastupnika i župana predao je tajništvu Hrvatskog sabora zahtjev za trenutnim mirovanjem mandata zastupnika u Hrvatskom saboru do završetka mandata župana, te će ga u tom razdoblju mijenjati Ivica Baksa, aktualni potpredsjednik Skupštine Međimurske županije i tajnik Nezavisne platforme Sjever. Uz njega, mandat zastupnika u Hrvatskom saboru započet će i Dubravko Bilić, gradonačelnik grada Ludbrega.

Nezavisna platforma Sjever imat će u Hrvatskom saboru svoj Klub zastupnika u kojem će uz zastupnike NPS-a biti zastupnice stranke Centar, Marijana Puljak iz Splita, te Viktorija Knežević odvjetnica iz Dubrovnika, koja će u Hrvatskom saboru biti zamjena aktualnom gradonačelniku grada Splita Ivici Puljku. Uz konstruktivnu suradnju sa klubom zastupnika IDS-a kojeg predvode predsjednik stranke i načelnik općine Barban Dalibor Paus i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, ovakav zajednički raspored garancija je provođenja svih politika komuniciranih u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore, jačanje vrijednosti Sjevera Hrvatske te jačanje hrvatskih regija i regionalno povezivanje.

Prve aktivnosti koje će novoizabrani zastupnici Nezavisne platforme Sjever u Hrvatskom saboru provoditi jesu davanje amandmana na Zakon o zdravstvenoj zaštiti prema kojem će se omogućiti da županije koje nemaju na svom području specijalne bolnice zadrže osnivačka prava nad općim i županijskim bolnicama, a temeljne ideje koje će promovirati su daljnje i veće ulaganje u cestovnu i željezničku infrastrukturu na području sjevera Hrvatske. Zastupnici će se uključivati u sve rasprave, davati prijedloge i inicijative te kvalitetno zastupati interese svoga kraja. Sve ono što smo govorili u kampanji, smjer kojim idemo, način političkog pozicioniranja nastojat ćemo zajedno ostvariti, a to je snažna borba za interese našeg sjevera i građana koji ovdje žive. Okupljanje građanskog političkog centra i korektiv novoj parlamentarnoj većini bit će u našem fokusu.

Predsjednik stranke Matija Posavec istaknuo je kako je Nezavisna platforma Sjevera postala parlamentarna stranka, imat će svoj klub zastupnika u Hrvatskom saboru, te će sigurno politička pozicija Sjevera biti jače zastupljena u hrvatskoj politici. Dubravko Bilić, kao dugogodišnji gradonačelnik grada Ludbrega, svoje će iskustvo i znanja koristiti za aktualizaciju problema hrvatskog sjevera i predlaganje aktivnosti za njihovo rješavanje s posebnim naglaskom na probleme lokalne i regionalne uprave i samouprave, dok će Ivica Baksa, uspješan međimurski poduzetnik sa iskustvom potpredsjednika Skupštine Međimurske županije, provoditi projekte i programe u interesu naših građana, s naglaskom na poboljšanje gospodarstva, prometne infrastrukture i zdravstva.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Pogledajte kako je bilo ove sunčane nedjelje na Marini u Prelogu

Marina Prelog još jednog poslijepodneva bila je puna rekreativaca....

FOTO Plesne minijature

Studio suvremenog plesa “TEUTA” Čakovec, svojim plesnim kolažom, predstavio...

FOTO Lagana popodnevna šetnja uz Muru

Šetnica Svete Barbare u Murskom Središću poznata je lokacija...

Nedjelja u Gradu rudara

Nakon subote koja je bila bogata događajima u Gradu,...