Proslavljena je 20. godišnjica postojanja udruge, uz svečanost i novu Miss jabuke

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Proslavljena je 20. obljetnica postojanja udruge, Mladenu Dobraniću povjeren je 6. mandat za predsjednika, a Klaudija Jepure je Miss jabuke, kraljice voća. Magistar Milorad Šubić održao je stručno predavanje, a EKO Bend sve je raznježio starinskim i narodnim pjesmama.

Izletište Goričanec u Svetom Martinu na Muri, u utorak 18. siječnja bilo je mjesto gdje je Udruga voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin na Muri održala svoju 20. godišnju skupštinu koja je ujedno bila i izborna.

Iz svih podnesenih izvješća vidljivo je kako je udruga radila prema zadanim programima, skrbno se odnosila prema novčanim sredstvima koje su joj bila na raspolaganju, i što je jako važno članstvu je osigurala sudjelovanje i rad na mnogim edukacijskim događanjima. Dosadašnji predsjednik udruge Mladen Dobranić okupljeno mnoštvo posjetio je kako je 1. osnivačka skupština održana upravo kod Goričanca  točno 18. siječnja 2001. godine. Naglasio je Dobranić da je na osnivanju bilo skoro 200 ljudi, te kako danas udruga ima 87 članova koji uredno podmiruju sve svoje obveze.

U međuvremeno je na drugi svijet preselilo 19 članova te im je odana dužna počast. Kako je ovo bila i izborna skupština izabrano je novo vodstvo, pa je tako jednoglasno za predsjednika izabran Mladen Dobranić. Za članove Upravnog odbora izabrani su mr.sc. Tomislav Tomšić, Zdravko Šafarić, Ljubomir Jambrović i Stjepan Matjačić. Sud časti čine Petar Vuković, Martin Colar i Marijan Katalenić. Ovom prigodom svečano i radosno proslavljena je 20. godišnjica od osnutka udruge, koja je jako zaslužna što upravo na svetomarinskom području voćarstvo postaje sve jača grana gospodarstva i što ima sjajnu budućnost.

Najzaslužnijima za svaki rast i napredak udruge i voćarstva i vinogradarstva dodijeljena su priznanja, a dobili su ih doajen voćarstva Petar Vuković, vrsni agronom, mr.sc. Milorad Šubić i novinar Stjepan Mesarić. Za Kraljicu jabuke odabrana je Klaudija Jepure iz Murskog Središća. Glas su joj dali: Mr.sc. Tomislav Tomšić diplominirani inženjeri agronomije Mladen Matjačić i Zoran Lovrek, Mladen Dobranić i Stjepan Mesarić. Skup je završen u velikom veselju uz glazbeni sastav EKO Bend kojeg čine sami članovi udruge.

U ime Općine Sveti Martin na Muri, skupu je nazočila Vlatka Županec, pročelnica Jedinstvenog upravnog odbora, a rad udruge te posebice predsjednika Dobranića, pohvalio je David Novinščak, direktor Ureda Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri. Osoblje Izletišta Goričanec iskazalo se dobrim na svim razinama, od spremanja i posluživanja hrane i pića do odnosa prema sudionicima, ovog uistinu lijepog skupa, održanog sukladno epidemiološkim mjerama.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još