ČAKOVEČKA TRŽNICA SUBOTOM

Prodavača ima, kupaca baš i ne!

Smještena je u centru grada između Morandinijeve i Uske ulice.Površina tržnice: 2400 m2. Broj štandova: 163. Donedavno su to bili važeći podaci koje na svojim službenim stranicama ima GKP Čakom koje njome upravlja. Na tržnici je smješteno 7 kioska za prodaju kruha, mesnih prerađevina, jaja, mliječnih proizvoda i kolača.

Korisnici tržnog prostora su poljoprivredni proizvođači, trgovci iz Međimurja, Varaždina i Podravine koji ovdje plasiraju svoje proizvode tako da je tržnica snabdjevena sezonskim voćem, povrćem, cvijećem, sadnicama, domaćom tjesteninom, kao i uvoznim voćem i povrćem. U blizini tržnice nalazi se pekara, velika samoposluga, ribarnice, mesnice, tako da ovaj kompleks omogućuje potpunu opskrbu potrošača svježim proizvodima domaćih proizvođača.

Sada bi trebalo stajati: ‘Parkiralište stanarske kategorije u ulici Valenta Morandinija, novo je mjesto gdje možete kupovati sve ono što ste i dosada kupovali na klupama čakovečke tržnice. Isto tako preseljeni su i kiosci uz drvored, bliže Domu za starije i nemoćne osobe’.

Naime, u tijeku je rekonstrukcija tržnice ukupne vrijednosti oko 8,1 milijun kuna. Cijelu investiciju, u tri faze, će iz svoga proračuna finacirati Grad Čakovec. Radno vrijeme tržnice je od 6 do 16 sati, nedjeljom od 6 do 12 sati.

Danas smo je posjetili nešto iza 8 sati. Dio nje na suncu, dio u hladu, i neugodnom sjeverozapadnom vjetru. Kupaca je bilo malo, a prodavači su svi od reda cupkali s noge na nogu zbog hladnoće. Tržnica je kao i uvijek bila snabdjevena svime što se ovdje godinama traži.

– Došla sam kupiti ‘muku’ naših međimurskih težaka, kazala je jedna od rijetkih dana koja se odlučila za ranojutarnju kupnju i predstavila kao gospođa Jagoda.

– Čakovčanka sam, dolazim ovdje svake srijede i subote. Zazirem od „zelenjave“ iz trgovačkih centara – govorila nam je simpatična gospođa dodavši kako poznaje mnoge prodavače pa nas je tako upoznala s mladom 11-godišnjom Lorenom koja je ovamo došla pomagati mami.

– Iz Novog Sela Rok smo. Prodajemo sve što doma proizvedemo. Mami pomažem u prodaji.

Leđima okrenuta od nje ovdje je bila jedna starija gospođa iz Frkanovca. Strpljivo je čekala kupce. Ima 79 godina i ovamo je dolazila još od svoje 14 godine. Robu je pješice donosila u korpi na glavi.Poslije je dolazila biciklom, a sada su je njezini „dopeljali“ s autom, a nudila je sve kaj se doma da proizvesti.

Svaki dio godine nosi posebnu ponudu, ovoga puta su to presadnice cvijeća i povrća. Presadnice povrća su po kunu, a cvijeća su, ovisi o vrsti, od 3 kune i naviše.

Od prodavača smo čuli da zbog korone dugo nisu bili ovdje, no sada se polako vraćaju.

Najnovije vijesti

Pročitajte više