PLEMENIT POSAO

Priča o medicinskim sestrama iz čakovečke bolnice

Autor: HRT Foto/Video: HRT (Screenshot)
- Advertisement -

Kronično ih nedostaje, potplaćene su i njihov posao ne bi baš svatko radio – a opet prema nekim istraživanjima posao medicinskih sestara i tehničara uvršten je među najsretnija zanimanja na svijetu. HRT donosi priču o medicinskim sestrama iz čakovečke bolnice.

Ni nakon 45 godina rada s pacijentima sestra Ivanka ne skida osmijeh s lica.

Cijeli je radni vijek provela na odjelu neurologije. Bilo je tu svega, lakših i težih dijagnoza, starijih i mlađih pacijenata. Jednog se posebno sjeća.

– Koji je došao nepokretan i onda vidiš da on ide doma na oporavak, onda ga sretneš na ulici i stvarno si sretan, kaže Ivanka Fodor, medicinska sestra.

Zanimanje medicinske sestre nije slučajno odabrala.

– Uvijek sam voljela pomagati, empatiju sam imala prema svima, kaže Ivanka i dodaje da bi uvijek odabrala ovaj profesionalni poziv.

– Veliko je zadovoljstvo imati takvu medicinsku sestru na koju se uvijek možete osloniti i znate da je pacijent zbrinut, da je napravila sve što je potrebno za njega, govori Tanja Krnjak, glavna sestra Odjela za neurologiju Županijske bolnice Čakovec.

Unatoč tomu što je to jedno od najstresnijih zanimanja na svijetu.

– Puno neprospavanih noći, puno odricanja koje ne bih mogla uz svoju familiju izdržati, ali moram napomenuti da nakon svakog stresnoga posla provedem pet minuta u onoj našoj kapelici i sve prestane, govori Ivanka Fodor.

Video pogledajte klikom ovdje.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Pogledajte kako je bilo ove sunčane nedjelje na Marini u Prelogu

Marina Prelog još jednog poslijepodneva bila je puna rekreativaca....

FOTO Plesne minijature

Studio suvremenog plesa “TEUTA” Čakovec, svojim plesnim kolažom, predstavio...

FOTO Lagana popodnevna šetnja uz Muru

Šetnica Svete Barbare u Murskom Središću poznata je lokacija...