TUŽNA VIJEST

Preminuo Zlatko Ljubek, dugovječni predsjednik DVD-a Donja Dubrava

Autor: Mladen Grubić Foto/Video: M.LJ.
- Advertisement -

– U utorak kada sam primio tužnu vijest o smrti kolege, prijatelja i suradnika Zlatka Ljubeka-ostao sam shrvan i potresen – rekao nam je Andreas Lisjak, čelni čovjek Zajednice donjomeđimurskih vatrogasaca, gdje je važnu ulogu imao pokojni Zlatko koji je bio jedan od njegovih najbližih suradnika i svojevrsna ikona međimurskog vatrogastva. Bio je sveprisutan vatrogasac od vatrogasnih natjecanja pa do najsloženijih i najzahtjevnijih vatrogasnih intervencija. Ništa mu nije bilo teško pa tako ni sa svojih 65 godina odlazak u sanaciju potresom pogođene Banije.

Resili su ga samozatajnost i skromnost, a nadsve radišnost što je prepoznato od njegovih kolega i prijatelja koji su još 2.005. godine odlučili da im bude čelni čovjek nakon što je od 1984. do 2004. godine bio zapovjednik DVD-a.

Dobrovoljni vatrogasac postao je 1967. godine, a vatrogasni je časnik 1. klase od 2001. godine. Za svoj predani rad u vatrogastvu nagrađivan je vatrogasnim spomenicama za 10, 20, 30 i 40 godina neprekidnog rada u vatrogastvu. 1998. godine dobitnik je brončane medalje, a 2005. godine brončane plamenice, srebrnu medalju dobio je 2003., a medalju najvišeg sjaja 2008. godine.

Zlatko je dugo vremena bio čelni čovjek Podružnice HNS Donje Dubrave, općinski vijećnik… jednom riječju bio je cijenjen i poštivan u svojoj životnoj sredini i šire.

Otišao s ovozemaljskog života, a njegov prerani odlazak još će dugo, dugo nedostajati.

Od Zlatka ćemo se oprostiti danas u 15 sati na posljednjem počivalištu Donje Dubrave.

- Advertisement -

Podijeli:


Najnovije

Pročitajte još