HAMAG-BICRO I HBOR POSJETILI GORIČAN

Predstavljene investicije vrijedne 12 milijuna kuna

Predstavnici HAMAG-BICRO-a i HBOR-a održali su sastanak s poduzetnicima Međimurske županije, korisnicima njihovih programa – investicija u izgradnji i dogradnji te opremanju proizvodnih kapaciteta u cilju postizanja energetski učinkovitije i ekološki prihvatljivije proizvodnje. Tako su poduzetnici Antonio Jakšić, direktor MW Product d.o.o., Ivan Mikec, direktor Ventilacijskih sistema Mikec d.o.o. i Josip Bašnec, direktor Euroklime d.o.o. predstavili svoje investicije vrijedne 12 milijuna kuna.

„Iznimno sam zadovoljan što poduzetnici prepoznaju mogućnosti financiranja iz EU fondova. Spremno očekujemo novu financijsku omotnicu u novom programskom razdoblju iz kojeg je za Hrvatsku osigurano čak 24,2 milijarde eura. Kako bismo takvu priliku iskoristili, moramo dati konkretnu podršku malim gospodarstvenicima u njihovom rastu i razvoju kako bi postali konkurentni na domaćem i globalnom tržištu“, rekao je predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Vjeran Vrbanec.

Na sastanku koji je održan u općini Goričan poduzetnici koji su korisnici investicija istaknuli su važnost podrške ovih institucija za njihove poslovne projekte.

„Poticaji su nam omogućili otvaranje novog proizvodnog pogona, povećavanja naših kapaciteta te otvaranje novih radnih mjesta, što je izrazito bitno za našu lokalnu zajednicu“, rekao je Ivan Mikec, direktor Ventilacijskih sistema Mikec d.o.o.

„Zahvaljujem Upravama HAMAG-BICRO-a i HBOR-a što su prepoznale ovu inicijativu i razumiju važnost daljnjeg jačanja i povezivanja državnih institucija s lokalnom zajednicom i poduzetnicima. Povlačenjem financijskih sredstava iz europskog proračuna osigurat ćemo održivi rast gospodarstva Goričana, jačati infrastrukturu te potaknuti otvaranje novih radnih mjesta”, istaknuo je Emanuel Sinković, voditelj službe za praćenje provedbe projekata, HAMAG-BICRO.

Podsjetimo, Agencija sudjeluje u provedbi 538 projekata u Međimurskoj županiji ukupne vrijednosti gotovo 600 milijuna kuna koji će generirati preko 1000 novih radnih mjesta.

Također, Vrbanec je na kraju sastanka iskoriste mogućnost novog natječaja Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju kojim je poduzetnicima na raspolaganju ukupno 1.140.000.000,00 HRK bespovratnih sredstava. Sredstva će se dodjeljivati mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MSP-ovima) koji su do trenutka prijave registrirani u sektoru ‘C Prerađivačka industrija’.

Pozivom se želi potaknuti MSP-ove na korištenje digitalnih tehnologija i rješenja u poslovnim procesima sa svrhom povećanja učinkovitosti, kompetitivnosti i internacionalizacije poslovanja, na primjenu digitalnih i zelenih tehnologija i rješenja u proizvodnim procesima sa svrhom optimizacije poslovanja, smanjenja negativnog utjecaja na okoliš i učinkovitijeg korištenja resursa u proizvodnji te na prelazak na kružno gospodarstvo.

Najnovije vijesti

Pročitajte više