IMA 80 KATEGORIJA PROIZVODA

Predstavljena ‘Bijela lista’ trgovaca

Autor: HRT Foto/Video: Davor Puklavec/Pixsell
- Advertisement -

Ministarstvo gospodarstva predstavilo je takozvanu Bijelu listu trgovaca koji u suradnji s resornim ministarstvom dostavljaju cijene svojih proizvoda dvaput mjesečno, piše HRT.

Putem mrežne stranice “Kretanje cijena” moći će se uspoređivati cijene tristotinjak proizvoda u 80 kategorija u tri trgovačka lanca koja su se odazvala pozivu da dostave cijene (Konzum, KTC i Tommy), dok su ostali veliki lanci odbili sudjelovati u ovoj akciji protiv neopravdanog dizanja cijena.

Mrežna stranica je trenutno u testnoj fazi, a sljedećih će dana biti dostupna javnosti.

Nije crna ni bijela lista nego će biti mrežna stranica pod nazivom “Kretanje cijena proizvoda”. Građani će moći usporediti cijene oko tristotinjak proizvoda u tri trgovačka lanca.

Trgovci koji su na toj tzv. “bijeloj listi” su Konzum, Tommy i KTC, rekao je na konferenciji za novinare savjetnik ministra gospodarstva i održivog razvoja Jurica Lovrinčević.

S tim su trgovcima, kako je objasnio, potpisani ugovori da im svakih 15 dana dostave cijene za 80 kategorija proizvoda, točnije oko 1.200 do 1.300 artikala, ovisno o pojedinom trgovcu.

– Molili smo i pozivali ostale trgovce da se pridruže, ali nisu – zašto, pitajte njih. Naći ćemo sami načina da stavimo i njihove cijene, istaknuo je savjetnik ministra Davora Filipovića.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Evo kad počinje isplata mirovina za svibanj!

U srijedu 7. lipnja počinje isplata mirovina za svibanj...

Veleposlanik Bošnjak: Hrvati su preuzeli svoju djecu

Nakon oslobađajuće presude hrvatskim državljanima kojima se u Zambiji...