IZAŠAO U 1600 PRIMJERAKA

Predstavljen novi, dvadeset i šesti po redu Pikač

Autor: Grad Prelog Foto/Video: Grad Prelog/Studio VIPRO
- Advertisement -

Uoči 1. travnja, kada se u svijetu obilježava Međunarodni dan šale ili Dan ludosti, u Prelogu je predstavljen novi, dvadeset i šesti po redu broj Pikača. Tradicionalno, na 1. travnja, unazad nekoliko desetljeća pa i stoljeća, pljušte prvotravanjske šale, ali se u nekim zemljama, kao na primjer u Velikoj Britaniji, Australiji i Sjevernoj Africi, šale zbijaju samo do podneva, a onaj tko nastavi sa šalama nakon podneva, naziva se “travanjska budala”.

S druge strane, u Kanadi, Francuskoj, Irskoj, Japanu, Rusiji, Sjevernoj Koreji, Norveškoj i Americi šale se zbijaju cijeli dan.

U Prelogu pak Pikač uopće nije šala. I ove godine iza ovog jednog od rijetkih, ako ne i jedinog humorističko satiričkog lista u Republici Hrvatskoj stoje Ivica Beti, Maja Kralj i Stjepan Naranđa te Studio Vipro. Brojni su znani i neznani, koji su svoj pisani prilog priložili za ovogodišnje izdanje Pikača, a karikaturama se u izradu Pikača, kao i svake godine uključilo i Hrvatsko društvo karikaturista.

U subotu su Pikač na Tržnici Prelog, podijelili predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan te uredništvo Pikača, a Pikač, koji je ove godine izašao u 1600 primjeraka, možete pronaći na nekom od brojnih mjesta (dućana, kafića, ugostiteljskih objekata) na području Grada Preloga.

Pikač možete pogledati i na ovoj poveznici – PIKAČ BR. 26.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još