DONJI VIDOVEC ZNAČAJNO ŠIRI TURISTIČKU PONUDU

Poznat sadržaj Etno parka i Centra “Dravski zlatari”

Prošla je godina dana otkako je počela izgradnja Etno parka i Interpretacijskog centra „Dravski zlatari“u Donjem Vidovcu. Centar se gradi po fazama. U prvoj fazi su izvedeni tzv. grubi građevinsko-obrtnički, strojarski i elektroinstalaterski radovi za 2.245.274,89 kuna s PDV-om.

Projektna dokumentacija za Interpretacijski centar izrađena je 2019. godine. Projektnu dokumentaciju izradio je NORD-ING d.o.o. iz Čakovca. Cijena za izradu projektne dokumentacije po ugovoru iznosi 241.375 kuna s PDV-om. Projekt izgradnje Interpretacijskog centra u ovoj fazi sufinancirat će Ministarstvo turizma RH u iznosu od 560.000 kuna, a ostali iznos financirat će se iz proračuna Općine Donji Vidovec. Završetak ove faze radova planiran je za 15. rujan 2020. godine.

Parcela Centra veličine je 7520 četvornih metara. Na sjeveru graniči s glavnom Ulicom Rade Končara, odakle je omogućen i kolni pristup. Na istočnoj i zapadnoj strani nalaze se obiteljske kuće, dok se s južne strane nakon kanala javnoga dobra pružaju oranice sve do rijeke Drave. Parcela je zamišljena kao prostrana zona namijenjena stanovnicima Donjeg Vidovca, ali i široj publici koja želi doživjeti atrakciju ispiranja zlata. U Centru će se nalaziti informacije i fotografije, suvenirnica, stubište s dizalom koje će voditi posjetitelje na gornju etažu do multifunkcionalne dvorane s pratećim prostorijama. Napuštanjem Centra posjetitelju se nudi pješački put do Etno parka s etno zbirkom Donjeg Vidovca.

Druga faza izgradnje Interpretacijskog centra “Dravski zlatari” obuhvatit će  izvedba toplog, ventiliranog krova, ugradnja vanjske aluminijske stolarije i izvedba AB potpornog zida. Ta gradnja je definirana novim ugovorom koji su 6. svibnja u Donjem Vidovcu potpisali načelnik Općine Donji Vidovec Josip MatulinDrago Vlačić, vlasnik tvrtke „Vlašić DN usluge d.o.o.“ iz Kelemena. Ugovorom je definiran terminski i financijski plan. Terminski plan će biti određen 15 dana nakon potpisivanja ugovora, a radovi bi trebali trajati 120 dana od trenutka uvođenja u posao. Vrijednost ovih radova s uračunatim PDV-om bit će 1.573.755 kuna.

Najnovije vijesti

Pročitajte više