NOVA ČAKOVEČKA TRŽNICA PRED ZAVRŠETKOM

Postavljaju se opločnici i montiraju zatvoreni prodajni prostori

Kao što je i obećao gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač, radova na kompletnoj rekonstrukciji gradske tržnice u Čakovcu odlično napreduju, pa će najvjerojatnije biti otvorena kako je i predviđeno – za 1. svibanja ove godine. Ovih dana u tijeku je postavljanje betonskih opločnika, zatvorenih prodajnih mjesta.

Inače, kao što smo već pisali, zahvatom je obuhvaćena obnova postojećih i izgradnja novih instalacija, uređenje partera trga i zelenih površina, postavljanje urbanog mobilijara, zatim parkirališnih mjesta na zapadnom dijelu, uređenje zelene tržnice s klupama za prodaju u natkrivenom i otvorenom dijelu, kao i izgradnju zatvorenog dijela tržnice za prodaju mesnih i mliječnih prerađevina. Važno je spomenuti da će se u okviru nove tržnice urediti i javni sanitarni čvor.

Radovi će ukupno stajati nešto više od 8 milijuna kuna. Sada se gradi prva i druga faza, koja obuhvaća uređenje zelene tržnice i zatvoreni dio (5,4 milijuna), dok će se u trećoj fazi urediti trg zapadno od tržnice (1,1 milijun). Sredstva su osigurana u proračunu Grada Čakovca.

– Vjerujem da će skorašnjim završetkom radova, biti zadovoljni i kupci i prodavači. K tome, bit će to ugodno mjesto kamo će naši građani i gosti rado doći, prošetati, sresti drage ljude, popričati… Bit će to jedna prava mala, ali moderna tržnica sa svim sadržajima – ponosno je istaknuo gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač.

Najnovije vijesti

Pročitajte više