GRADI SE NOVA ČAKOVEČKA TRŽNICA

Postavljaju se nosači za krovnu konstrukciju

Radova na kompletnoj rekonstrukciji gradske tržnice u Čakovcu odlučno napreduju. Ovih dana intenzivno se postavljaju metalni nosači krovne konstrukcije. Kao što smo već pisali, zahvatom će biti obuhvaćena obnova postojećih i izgradnja novih instalacija, uređenje partera trga i zelenih površina, postavljanje urbanog mobilijara, zatim parkirališnih mjesta na zapadnom dijelu, uređenje zelene tržnice s klupama za prodaju u natkrivenom i otvorenom dijelu, kao i izgradnju zatvorenog dijela tržnice za prodaju mesnih i mliječnih prerađevina. Važno je spomenuti da će se u okviru nove tržnice urediti i javni sanitarni čvor.

Radovi će ukupno stajati nešto više od 8 milijuna kuna. Sada se gradi prva i druga faza, koja obuhvaća uređenje zelene tržnice i zatvoreni dio (5,4 milijuna), dok će se u trećoj fazi urediti trg zapadno od tržnice (1,1 milijun). Sredstva su osigurana u proračunu Grada Čakovca.

– Vjerujem da će završetkom radova, biti zadovoljni i kupci i prodavači. K tome bit će to ugodno mjesto kamo će naši građani i gosti rado doći, prošetati, sresti drage ljude, popričati… Bit će to jedna prava mala, ali moderna tržnica sa svim sadržajima – ponosno ističe gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač.

Najnovije vijesti

Pročitajte više