POVODOM DANA NEOVISNOSTI I DANA BRANITELJA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Posjetili spomenik “Pumama” na Dinari

Temeljem projekta Putevima specijalne policije i drugih postrojbi Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata te povodom dana Dana neovisnosti i Dana branitelja Varaždinske županije, dvadesetak ratnih pripadnika specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin, jučer 8. listopada, uputilo se na dvodnevni izlet na Dinaru.


U sklopu izleta uz profesionalne vodiče, posjetioci su imali priliku popeti se na vrh Velika Duvjakuša na Dinari (1709 m), koji je ujedno i najviši vrh Troglava na hrvatskom teritoriju, a na kojem je izgrađen spomenik 31 poginulom i nestalom pripadniku 7. GBR “Pume”.

Izuzetna nam je čast što i dalje kroz organizaciju ovakvih aktivnosti, rekreaciju i boravak u prirodi propagiramo zdrav način življenja u našoj zajednici, a ponajviše među našim ratnim pripadnicima kojima je takav oblik druženja i rekreacije zaista potreban. Vole se našaliti i naši ratni pripadnici kako su „RODE“ umjesto u toplije krajeve, sletjele baš na Dinaru. Upravo su ovakve pošalice pokazatelj su pozitivnog vedrog duha naše udruge.

Projekt omogućili: Ministarstvo hrvatskih branitelja i Varaždinska županija

Najnovije vijesti

Pročitajte više