ČAKOVEČKI MLINOVI

Poljoprivrednici, pozor! Od 11. srpnja otkup pšenice i raža

Autor: Čakovečki mlinovi Foto/Video: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
- Advertisement -

Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec obavještavaju poljoprivredne proizvođače da će od utorka 11. srpnja 2023. godine u silosu u Čakovcu primati u otkupu pšenicu i raž roda 2023.

Pšenica se prima svakim danom od 8:00 do 20:00 sati. Raž (isključivo suha) se prima od ponedjeljka do petka od 8:00 do 14:00 sati. Otkupni blokovi temeljem vagarinki se obrađuju samo radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 8:00 do 20:00.

Pšenica i raž se ne primaju na polog niti na uslužno skladištenje.

Otkup će trajati do popunjenja silosnih kapaciteta, a najkasnije do 15. kolovoza 2023. sukladno uvjetima otkupa koji su javno objavljeni na otkupnom mjestu u silosu Čakovec i na web stranicama Čakovečkih mlinova.

Cijena za tonu pšenice Premium klase je 200€, 1. klase 190€, 2. klase 180€, 3. klase 170€ i 4. klase 160€, a cijena za tonu raži 170€. Ulazni kalo je 1%, a u cijenu je uračunat i prijevoz do silosa Čakovec. Cijene izražene u kunama po kilogramu uz fiksni tečaj konverzije 1€=7,53450kn su slijedeće: Premium 1,51, 1. klasa 1,43, 2. klasa 1,36, 3. klasa 1,28, 4. klasa 1,21 i raž 1,28.

Neće se primati pšenica s proteinom manjim od 9,0%, vlagom iznad 21%, hektolitarskom masom manjom od 70 kg/hl, niti s primjesama iznad 6%. Također se ne primaju tritikal (pšenoraž), ječam i zob. Pšenica ili raž koja se prima mora biti zdravstveno ispravna za upotrebu u mlinskoj industriji (detaljnije u Uvjetima otkupa).

Isplata za prodanu pšenicu i raž je u roku od 2 radna dana po predaji žitarica u silos (odnosno 2 radna dana od dana izdavanja otkupnog bloka ili primitka fakture).

Vlasnici žitarica prilikom predaje žitarica obavezni su dati na uvid broj računa za isplatu u IBAN formatu i potvrdu Porezne uprave ukoliko imaju status obveznika po PDV-u.

Za vrijeme prihvata pšenice privremeno će se regulirati i promet oko mlina u Čakovcu. Dostavni traktori i kamioni dolaze ulicom Žrtava fašizma (od strane Elektre) prema Mlinskoj ulici te će na parkiralištu uzduž navedene ulice formirati kolona. Iz Gajeve i Novakove ulice neće se moći ulaziti u kolonu niti na istovar pšenice. U mlinu će se za vrijeme žetve moći besplatno dobiti vlažna pljeva.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Krenula sezona Sportova na vodi prvim nedjeljnim druženjem

Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine nastavlja sa...

Bila je privilegija poznavati Danijelu

Na preloškom groblju u subotu prije podne održan je...

FOTO Emotivni oproštaj župnika Mislava Mikaca sa župljanima! Bilo je i suza!

Izuzetno emotivno bilo je danas na oproštajnim svetim misama...