ZA ŠAPICE

Pokrenuta nacionalna kampanja ‘Za Hrvatsku bez psa na lancu’, potpišite peticiju

Tri najveće udruge za zaštitu životinja u Hrvatskoj – Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec i Udruga Pobjede, kao i neke druge članice Mreže za zaštitu životinja, pokrenule su nacionalnu kampanju ‘Za Hrvatsku bez pasa na lancu’, piše Večernji list.

Traže hitnu izmjenu postojećeg Zakona o zaštiti životinja uvođenjem potpune zabrane držanja pasa na lancu.

– Pse nazivamo najboljim čovjekovim prijateljem, a osuđujemo ih na ropstvo, na život u radijusu od nekoliko metara. Oni, koji po svojoj naravi vole slobodu više nego ljudi, kojima je priroda trčati, njuškati, istraživati, vezani su 10, 15 godina na iste te lančuge da bi umrli u tom istom blatu, poput psa Bobija iz okolice Petrinje koji je umirao u agoniji danima dok ga nisu spasili volonteri tek toliko da umre na toplom i uz ljudski dodir i utjehu – kažu aktivisti iz čakovečkog skloništa Prijatelj za Večernji list.

– Od 2005. godine borimo se za potpunu zabranu držanja pasa na lancima. Smatramo da nitko tko nema uvjete za skrb o psu ne bi trebao niti imati psa. Držanje pasa na lancima sramotno je i nedopustivo – napominju u udruzi Prijatelji životinja. Organizirano je online potpisivanje peticije na stranici www.zabranimolanac.net, kojom se traži hitna izmjena Zakona o zaštiti životinja i potpuna zabrana držanja pasa na lancu – rekli su.

Najnovije vijesti

Pročitajte više