RECEPT MARKA PALFIJA: Pohani picek i kremasta krumpir salata s hrenom

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

ZA MESO:
pileći batak, zabatak
sol
papar
limun
majčina dušica
senf

ZA PANIRANJE:
brašno
jaja
panko mrvice
obične krušne mrvice
češnjak u prahu
luk u prahu
celer u prahu
sjemenke kumina
sjemenke kima

ZA KRUMPIR-SALATU:
krumpir kuhan u kori
hren
jogurt
mladi luk
bučine koštice

Piletini odstranite kožicu. Batak i zabatak odvojite. Zabatak otkostite, a batku nožem sastružite meso s gornje kosti kako biste dobili oblik lizalice (‘’lollipop’’). Mokru marinadu napravite tako da pomiješate sol, papar, limunov sok, majčinu dušicu i senf u omjerima po želji. Krušnim mrvicama dodajte sve suhe začine. Meso prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na posljetku u mrvice sa začinima. Pržite 10 do 12 minuta u vrućem ulju temperature oko 160 stupnjeva Celzijevih. Za krumpir salatu, krumpir skuhajte u kori te ga zatim ogulite. Izrežite ga na srednje velike kockice te začinite hrenom, jogurtom, sjeckanim mladim lukom i bučinim košticama.

SAVJETI:
Batak formirate u oblik lizalice kako bi se meso brže i ravnomjernije ispeklo.
Meso marinirajte u mokroj marinadi barem 24 sata unaprijed.
Pomiješajte obične i panko krušne mrvice kako biste dobili optimalnu količinu hrskavosti i mekoće.
U krumpir salatu dodajte i malo vode kako bi se ”opustila”.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još