SLAKOVEC

Po dvorištu se kuća poznaje!

Autor: Blanka Lozić Foto/Video: BL
- Advertisement -

Miodrag i Sanja Kočet iz Slakovca vrijedno rade na održavanju svog dvorišta.

– Apsolutno sve uređujemo sami. Evo danas sam se primio živice. Imam barem 100 metara živice koju danas treba obrezati, no ima još dana, govori nam entuzijastično Miodrag.

No ne muči Miodraga i Sanju ono što mogu napraviti svojim rukama, već ono što ne mogu. Čekaju zato godinama da općina Nedelišće pokaže sluha za njihov, ali i problem drugih mještana.

– Planiramo napraviti tlakovce jer nam se oborinska voda iz cijele ulice slijeva u dvorište. Već godinama vodimo bitku s općinom oko tog problema. Želio sam da saniraju taj problem, budući da su napravili kanalizaciju, ali ne i odvodnju oborinskih voda. Pokušao sam to dogovoriti i s bivšim načelnikom koji nam je obećao da je to ˈrješena stvarˈ, da su novci iz EU fondova već tu i da će uskoro krenuti sanacija kako bi se pomoglo svim mještanima. No došao je novi načelnik, novi sastav i opet ništa. Nekad su ovdje bili kanali, međutim, kako se s vremenom stavljao sloj po sloj asfalta, tako nam se sve više i više vode počelo slijevati u dvorište koje pod nagibom. Kanali su se potom zatrpali, a nama je ostao problem, govore nam supružnici.

No nisu oni još jedni od onih bez razumijevanja, već jedni od onih koji strpljivo čekaju da dođu na red.

– Ne krivimo nikoga, shvaćamo da je jednom mladom čovjeku teško držati sve konce u rukama. Naša je općina najveća u Međimurju i mnogo je sela u sastavu. Ima tu i drugih problema s kojima se nose i koji su priječi, no i ovo mora jednom doći na dnevni red.

Nadaju se zato supružnici da će čelnici općine jednom zaista i odlučiti riješiti ovaj problem, kao i da ono neće zauvijek ostati na onome: ˈBudemo!“

- Advertisement -

Podijeli:


Najnovije

Pročitajte još