POSJETITE PLINOTEHNIKU

Plinske infragrijalice & ErP pokazatelj (Energy-related Product) 

Autor: Plinotehnika Foto/Video: Plinotehnika
- Advertisement -

Za zagrijavanje velikih prostora (poput tvorničkih hala, skladišta i sportskih dvorana) tradicionalni toplozračni ili konvektorski sustavi nisu ekonomični zbog visine prostora i potrebe za zagrijavanjem velikih količina zraka. Učinkovitije rješenje za takve prostore je grijanje temeljeno na zračenju topline. Postoji niz grijalica koje zrače u infracrvenom spektru, a prednosti ove metode grijanja su: 

– Zagrijavaju se samo ciljane površine i objekti, a ne cijeli okolišni zrak. 

– Grijanje zračenjem je ugodno i djeluje trenutno, neovisno o temperaturi zraka u prostoru. 

– Budući da grijanje zračenjem ne uzrokuje kretanje zraka, nema raspršivanja prašine i drugih čestica, pa prostori ostaju čisti i higijenski.

Zbog navedenih prednosti, ovaj način grijanja može zahtijevati do 40% manje energije, što rezultira nižim troškovima grijanja i smanjenjem emisije štetnih plinova. Ovisno o dizajnu hale, moguće je uštedjeti do 50% energije u usporedbi s klasičnim toplozračnim sustavima. Kod grijanja zračenjem, temperatura zraka u prostoru može biti niža za 13°C do 15°C. To znači manje troškove za energiju i do 50% manje CO2, te manje emisije dušikovih oksida NOx zahvaljujući kvalitetnom izgaranju. Plinske infragrijalice tamnog sjaja tvrtke Plinotehnika d.o.o. ističu se modernim, energetski učinkovitim dizajnom. Kvalitetno izgaranje u zračećoj cijevi i reflektirajuće zrcalo oblikovano je tako da se zračenje s cijevi usmjerava na površine koje se zagrijavaju. Ekologija i energetska učinkovitost 

Ključan pokazatelj kvalitete proizvoda je ErP pokazatelj (Energy-related Product) iz Smjernice za ekološki dizajn i energetsku učinkovitost. 

Ovaj pokazatelj primjenjuje se i na plinske infragrijalice tamnog sjaja. Prilikom projektiranja sustava važno je obratiti pažnju na regulaciju sustava i raspored grijalica u skladu s konfiguracijom zagrijavane hale. ErP vrijednost je bitna za ukupnu procjenu učinkovitosti sustava grijanja plinskim infragrijalicama tamnog sjaja.

Posjetite Plinotehniku na adresi Ul. Josipa Slavenskog, Ivanovec.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Novi Feromont d.o.o. zapošljava nove djelatnike!

Novi Feromont d.o.o., jedna od tvrtki za najdužom tradicijom...

Prijave za sudjelovanje na 1. GinFestu na MESAP-u još uvijek su otvorene!

Organizatori zainteresirane izlagače pozivaju na 1. GinFest. Njihov poziv...