NA SJEDNICI VLADE

Plenković poručio: ‘Od ponedjeljka se otvaraju terase kafića’

Ilustracija

Premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade osvrnuo se na situaciju s koronavirusom i donio dobre vijesti ugostiteljima, piše Večernji list.

– Naši su brojevi deset tjedana padali. U odnosu na prošli četvrtak, imamo neki porast. Ne zna se točno koji su uzorci. Je li to hladnoća, popuštanje mjera, neko šire popuštanje… Moramo održati veliki oprez. Mi smo uz Dansku zemlja s najmanjom incidencijom u EU. Na tom tragu dobro je da je smanjen broj hospitaliziranih – kazao je te dodao:

‘Stožer će sutra govoriti, a intencija je da se od 1. ožujka omogući rad na terasama i otvorenim prostorima. Smatramo da je to dobro, ali uz epidemiološke mjere. Omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima. Tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove. Apeliram na sve da budemo oprezni, imamo nekoliko manjih žarišta. Ne bismo smjeli biti pretjerano opušteni, ali mislim da je ovo mjera primjerena okolnostima. Ako se situacija pogorša mjere se uvijek mogu i pooštriti,’ poručio je premijer.

Najnovije vijesti

Pročitajte više