BISER NAŠEG KRAJA

Pjesma ”Ljubav se ne trži” u sasvim novom štihu u izvedbi vrhunske međimurske sopranistice Marije Vidović

Marija Vidović međimurska je sopranistica sa svjetski priznatom karijerom. Glazbeno školovanje započela je u Varaždinu, studirala je i magistrirala u Beču i Stuttgartu na Sveučilištu za glazbu i umjetnost. Danas je bazirana u Beču, a živi na relaciji cijeli svijet, a mi vam s Večernjeg prenosimo priču o njenim novim uratcima.

Na njezinom novom albumu znakovita naziva ”Međimurje” naći će se dvanaest pjesama posvećenih Marijinom rodnom kraju, među kojima su tradicionalne međimurske popevke i nekoliko autorskih pjesama. U simfonijskim aranžmanima ruskog skladatelja Alexa Pashkova tradicionalne pjesme poput “Ljubav se ne trži”, “Međimurje, kak si lepo zeleno”, “Marica je fajn snešica” i ostale, zaživjele su u zadivljujućoj glazbenoj formi, a za vrhunsku izvedbu su osim Marije zaslužni i članovi Varaždinskog komornog orkestra kojim je dirigirao Matija Fortuna.

– Pjesmom ‘Ljubav se ne trži’ otvaram ljubavnu tematiku na koju se nastavlja niz tradicionalnih pjesama u kojima Marica, fajn snešica priča svoju priču o dvije različite generacije, u ovom slučaju dvije generacije zaljubljenih. Roditelji pričaju o svojem zaljubljivanju i zbližavanju na počecima prošlog stoljeća upravo onda kad i sama Marica otkriva svoju ljubav života. Prava i istinska ljubav im daje potpunu slobodu, pravi smisao i veselje života i s takvim velikim ispunjenim srcem ostvaruju želju za ostankom u svom rodnom kraju, čuvajući i poštujući svoju kulturu i tradiciju – iz srca poručuje Marija.

Najnovije vijesti

Pročitajte više