UDARIO PARKIRANI AUTOMOBIL

Pijani 28-godišnjak skrivio prometnu nesreću u Mačkovcu

Autor: PU međimurska Foto/Video: Slavko Midzor/Pixsell
- Advertisement -

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega jedna nesreća s ozlijeđenim sudionicima (ozljede će se okvalificirati nakon zaprimanja liječničke dokumentacije) te šest nesreća s materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća te
– ostali uzroci, dvije prometne nesreće.
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća od 1,64 g/kg utvrđena je kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.
           
Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom, a koja se dogodila u petak 17. studenoga, nekoliko minuta prije ponoći u Mačkovcu. Upravljajući pod utjecajem alkohola (1,64 g/kg) osobnim automobilom kolnikom Ulice Balogovec, 28-godišnji vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć) zbog čega je izlaskom iz zavoja izletio vozilom izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u bočni dio parkiranog osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Uslijed siline udara oba automobila odbačena su u dvije dvorišne ograde. Nakon nesreće vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 28-godišnji vozač sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.580 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO U Pribislavcu se sudarila dva automobila

Danas, 20. svibnja, oko 7.50 sati, u Pribislavcu se...

Čakovečki detektivi otkrili počinitelje razbojništva u Pribislavcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom i starijim maloljetnikom, utvrđeno...