PROMJENE U SASTAVU

Perišić, Petković i Juranović kreću od prve minute

Autor: Miljenko Ovčar Foto/Video: Arhiva
- Advertisement -

Već nakon poraza protiv Španjolske krenule su špekulacije o mogućim promjenama u sastavu Hrvatske za današnji dvoboj s Albanijom. I sam izbornik Dalić potvrdio je da se o osvježenju momčadi za drugu utakmicu razmišljalo i prije nego je prvenstvo krenulo. Nešto više od sat vremena prije susreta koji se igra u Hamburgu od 15 sati stigla je i službena potvrda tih nagađanja.

Tako će Dalić na teren poslati: Livakovića, Juranovića, Šutala, Gvardiola, Perišića, Modrića, Brozovića, Kovačića, Majera, Petkovića i Kramarića. To znači da, barem na početku, u sastavu neće biti Stanišića, Pongračića i Budimira koji su krenuli protiv Španjolske. Perišić i Petković su protiv Španjolaca ušli u drugom poluvremenu, dok su Juranoviću to prve minute na ovom Europskom prvenstvu. 

S druge strane albanski izbornik Sylvinho na teren šalje sljedeću postavu: Strakosha, Hysay, Djimsiti, Ajeti, Mitaj, Asllani, Ramadani, Laci, Asani, Manaj i Bajrami. To znači da su iz prve postave ispali Broja i Seferi, a kreću Laci i Manaj koji su protiv Italije ušli u drugom poluvremenu.

Unatoč tome što se najavljivala premoć albanskih navijača na stadionu, naših će i u Hamburgu biti u velikom broju, a tijekom dana su, baš kao i u Berlinu, ostavili upečatljiv trag svojim navijanjem i koreografijama na gradskim ulicama i trgovima.

Za kraj prenosimo poruku Hrvatskog nogometnog saveza koji je ovu utakmicu najavio nazivom naše navijačke himne: „Najbolja kad je najteže“.

-Hrvatska nogometna reprezentacija u Hamburgu protiv Albanije igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, uoči koje će još jednom zaživjeti poznata sintagma i, odnedavno, ime navijačke himne Vatrenih “Najbolja kad je najteže”. Ovaj put u kontekstu poraza od Španjolske na otvaranju europske smotre, a uoči važne druge utakmice o ishodu koje ovise daljnje ambicije u Njemačkoj najboljih nogometaša koje Hrvatska ima. 

A oni doista jesu najbolji. I kad ne pobjeđuju. I kad ih prerano otpisuju. I kad im traže mane. I kad ih učestalo podcjenjuju. Najbolji su jer su nas za sva vremena zadužili svojim epohalnim rezultatskih dostignućima. Zbog kojih je Hrvatska već izvjesno vrijeme svjetska nogometna velesila. Zbog kojih njihovi protivnici obilato zaziru. I ne mogu mirno spavati. Samo… Nije uvijek sve ni u rezultatu.

Najbolji su jer pomiču granice. Najbolji su jer okupljaju. Najbolji su jer ujedinjuju. Najbolji su jer ne saginju glavu. Najbolji su jer vjeruju. Najbolji su jer ne kalkuliraju. Najbolji su jer stoje čvrsto na zemlji.

Najbolji su jer su predani i ozbiljni. Najbolji su jer će žrtvovati sve za sveti dres i grb. Najbolji su jer će jednakim žarom za Hrvatsku igrati prijateljske i utakmice od najvećeg rezultatskog značaja. Najbolji su jer će skupiti glave kad svi misle da su potonuli. Najbolji su! I kad je najteže… Sretno, Vatreni!, navodi se na stranicama HNS-a.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još