SASTOJCI ZA 6 OSOSBA:
1 X PICEK
SOL, PAPAR
GRANČICA RUŽMARINA
1 X LIMUN
20G CRVENA PAPRIKA
150G MASLAC
4 X REŽNJA ČEŠNJAKA
LUK X 2
MRKVA X 2
STABLJIKA CELERA X 4
PUŠIPEL, 3DCL
500G OŠTRO BRAŠNO
5 X JAJA
Piceka posoliti, popapriti i začiniti crvenom paprikom i sjeckanim ružmarinom. Češnjak sitno nasjeckati, naribati limunovu koricu pa pomiješati sa maslacem. Maslac podijeliti na trećine. Dvije trećine rasporediti u prostor između kože i prsa piceka kako bi se maslac topio na prsa tokom pečenja da ostanu sočna. Limun izbosti vilicom i staviti u piceka da ga pari iznutra tokom pečenja. Ostatkom maslaca natrljati piceka. Korjenasto povrće narezati na grubo, staviti u protvan, dodati bijelo vino pa staviti piceka na vrh i u pećnicu na 180 stupnjeva celzijusa cca sat i pol vremena. Za domaće široke rezance pomiješati brašno i jaja pa umijesiti glatko elastično tijesto. Tijesto razvaljati tanko mlinčekom, pobrašniti pa zarolati i rezati rezance. Kad je picek pečen, ostaviti ga 15min da se odmara, a u umak od pečenja staviti rezance koji se kratko kuhaju u vreloj, slanoj vodi.