POTVRDIO BIOINSTITUT

Pastrva iz drenažnog kanala HE Dubrava zdravstveno je ispravna

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, SRK Klen, Pixabay
- Advertisement -

O zdravstvenoj ispravnosti riba iz drenažnog kanala HE Dubrava proteklih dvije godine puno se raspravljalo na Gradskom vijeću Grada Preloga, kada je vijećnik Mario Horvat u više navrata na vijeću pitao gradonačelnika Ljubomira Kolareka je li riba koja se lovi u tom kanalu, a koji mnogi ribolovci odnose i kućama i jedu, zapravo i zdrava.

Gradonačelnik je naglašavao kako se voda tu strogo kontrolira i od strane Međimurskih i Hrvatskih voda, no vijećnik Mario Horvat inzistirao je da Grad Prelog napravi analizu tkiva ribe, što je izazvalo i nesuglasice na vijeću.

No, analizu ribe, konkretno popularne pastrve iz toga kanala, ovih je dana napravio Sportsko-ribolovni klub „Klen“ iz Svete Marije, za što je zadužio Bioinstitut, potvrdivši da je riba zdravstveno ispravna.

Tajnik SRK-a „Klen“ Ivica Jakupak je na Facebook stranici kluba objavio, zajedno s dokumentacijom Bioinstituta, sljedeće:

„U prilogu nalaz Bioinstituta Čakovec o zdravstvenoj ispravnosti pastrve iz drenažnog kanala HE Donja Dubrava koju smo dali na ispitivanje. Možete obavijestiti članove da je riba iz drenažnog kanala HE Dubrava zdravstveni ispravna“.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još