INCIDENT U ČAKOVCU

Pas mješanac bez nadzora ugrizao 58-godišnjakinju za šaku

U nedjelju, 14. ožujka, oko 8 sati u Čakovcu, na parkiralištu u Ulici Globetka, pas mješanac uslijed propuštenog nadzora 71-godišnje vlasnice te neopreznog držanja, ugrizao je 58-godišnjakinju za desnu šaku, javljaju iz Policijske uprave međimurske.

– Liječnička pomoć ozlijeđenoj 58-godišnjakinji pružena je u Županijskoj bolnici Čakovec te je pritom utvrđeno da je u događaju lakše ozlijeđena. Vlasnica psa prekršajno je sankcionirana zbog počinjena prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – stoji u priopćenju.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, iz policije upozoravaju građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.

– Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i druge životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, zbog sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu, odnosno drže svoje životinje pod stalnim i budnim nadzorom – naglašavaju.

Najnovije vijesti

Pročitajte više