SVA SIROVINA IZ VLASTITOG UZGOJA

PALOVEC: Kupci, uz ostale mesne specijalitete, sve više traže i Lovrenčićevu uskrsnu šunku bez kosti!

Mnogi ljubitelji mesnih finota danas nisu sigurni gdje kupovati mesne prerađevine napravljene isključivo od domaćih sirovina. Nisu sigurni u kvalitetu onog što se uvozi, tko zna odakle i koliko je to meso staro. No, ima i svijetlih primjera. Tako se OPG Lovrenčić iz Palovca, kao rijetko koji u Hrvatskoj, može pohvaliti da za sve svoje proizvode koristi meso svinja koje sami uzgoje.

-Naše Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo osnovano je 2003. godine, no poljoprivredom smo se bavili daleko prije, i to stočarstvom i ratarstvom. Uzgajali smo svinje od krmače, preko odojaka do tovljenika, a od ratarskih kultura najviše žitatarice, kukuruz, soju, tritikal, od kojih smo spravljali hranu za svinje. No, tržište je utjecalo na to da smo počeli smanjivati broj krmača i odojaka, jer smo trebali više prostora za tovljenike. I sad za svoje potrebe godišnje tovimo oko 200 komada, što upotrijebimo u preradi, tako da ništa ne kupujemo. Ciklus proizvodnje zaokružili smo čitavom lepezom mesnih prerađevina, koje naši kupci, upravo zbog domaćih sirovina i visoke kvalitete, sve više traže – kaže Danijel Lovrenčić, koji je preuzeo vođenje OPG-om, uz svesrdnu suradnju, pomoć i stalni nadzor majke Danice i oca Ivana, koji zajedno s njim izrađuju, kažu znalci, najbolje suhomesnate proizvode u tom dijelu Međimurja.

MESO Z TIBLICE U SVIM VARIJANTAMA, HRENOVKE, KOBASICE…

Na početku je to bilo meso z tiblice po bakinom receptu, čija potražnja je sve više rasla, pa su postepeno uvodili nove proizvoda. Sada ih je 27 i to sigurno nije konačan broj.

-Uz meso z tiblice, proizvodimo i kobasice za kuhanje, kobasice sa sirom, debrecinke, jeger, hrenovke, krvavice, slanine, namaz, svinjsku mast, sušene nogice, špek, buncek sušeni, zatim bečku i tirolsku salamu, suhe kobasice, buđolu, sušenu lopaticu… Posebno želim spomenuti sušenu (u manjim komadima) uskrsnu šunku bez kosti, za koju postoji veliko zanimanje naših stalnih kupaca, pa je zapravo i radimo po njihovoj želji – kaže Danijel i dodaje:

-Meso z tiblice je posebna priča. Ono dozrijeva u slaninama, i to: šunka, kare, vratina, špek, kobasice, sušeni jezici… Prodajemo ga u drvenim tiblicama od 1 i 2 kilograma (može biti i lijepi poklon), i narezano na platama, kao i vakumirano. Kod nas se mogu naručiti plate s miješanim mesom ili već po želji kupca – ističe Danijel.

KAKO DO OPG-a LOVRENČIĆ?

OPG Lovrenčić nalazi se u Palovcu, Čakovečka ulica 14, odmah do Male Subotice u Međimurju. Kupce primaju od ponedjeljka do petak od 8 do 16 sati, a subotom od 8 do 12 sati. Za posebne narudžbe i najave na raspolaganju je broj mobitela 098 908 1968 ili kućni 040 639-033. Inače, svi njihovi proizvodi se mogu kupiti u “Međimurskom štacunu” u Čakovcu. Dobar tek!

Najnovije vijesti

Pročitajte više