Današnji čakovečki sajam srijedom bio je desetkovan i po broju prodavača i po broju kupaca. Temperatura od -7 stupnjeva učinila je svoje. Ponuda voća i povrća bila je slaba, dok je drvenarije i metalne robe bilo u zadovoljavajućoj količini. Božićno razdoblje je prošlo, pa su raspela s razapetim Isusom polako stavljena u drugi plan, odnosno u košaru.
Ljekovita prepeličja jaja nuđena su 20 komada 4 eura!
Kaki (japanska jabuka) prodavan je po 2,5 eura kilogram. I ostalog voća i povrća bilo je u izobilju. Cijene malo variraju, ali su u prosjeku iste kao i prošle srijede. Bijelo zelje bilo je od 0,60 do 1 euro kilogram. Crveno zelje prodavano je po 2 eura kg. Puter tikve bile su po 1 euro kg. Litra domaćeg crnog tikvinog ulja prodavana je od 11 do 14 eura.
Odlična je bila i ponuda šljiva, koje su prodavane po 2 eura kilogram. Jabuke su nuđene po 1 do 1,20 eura kg, a nektarine po 2 eura kilogram. Orasi očišćeni su bili čak po 14 eura, limun po 2, mandarine i naranče po 1 euro kg, grožđe po 2, kruške po 1,5 i smokve po 7 eura kilogram.
Domaća hajdinska kaša je po 4,5 eura po kilogramu.
Prekrasna crvena rog paprika mogle se kupiti po 1,5 eura kilogram, kao i luk i rajčica. Ljuti feferoni bili su po 4, a slatki po 2 i 3 eura kg. Pojavila se i repa po 1 euro kg.
Češnjak domaći bio je po 5 eura kilogram. Kilogram lijepe zelene salate prodavan je po 2 eura. Peršin je nuđen po 3 eura, celer po 2, batat po 1,5 eura kilogram, mrkva od 1,5 do 2 eura, cvjetača 2 eura kg, a poriluk po 2 eura kilogram. Cikla je bila po 2 eura kg.
Evo i cijena suhog očišćenog graha: trešnjevac po 4 eura kilogram, trešnjar visoki 7,5 eura, putrek 10 eura, zeleni niski po 8 eura, sivko 10, a kederbajs čak 15 eura.
Inače, krumpir je po 1 euro kilogram. Korijen hrena je prodavan po 3 eura, dok su šampinjoni bili po 4 eura kilogram. Luk je bio po 1,5 eura kg. No, vreća od 5 kilograma luka stajala je 5 eura.
Tritikal 25 kg je prodavan po 8,5 eura, a kukuruz 25 kg po 7,5 eura. Izdvajamo i atraktivnu ponudu vreća za uzgoj šampinjona. Napunjene su hranjivim sastojcima i micelijem. Vaše je samo da ih smjestite u podrum ili tamnu prostoriju, poprskate vodom i čekate da šampinjoni narastu. Mala vreć je bila po 15, a velika po 25 eura.
Stjepan Štef Hranilović i danas je bio na sajmu i smrznuo se k’o pppprepeličje jaje, ali je ipak napravio zanimljivu fotogaleriju. Pogledajte u produžetku!