ZATRAŽEN IZVANREDNI NADZOR MINISTARSTVA

Pacijent koji je na Ortopediji čakovečke Bolnice dobio krv krive grupe dobro se osjeća!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Danas prije podne proširila se Međimurje informacija da je na Ortopediji čakovečke Bolnice jedan pacijent dobio krv krive grupe i da je u teškom stanju. Radi se o pacijentu V.G. (62) iz Svete Marije.

– To je istina – rekao nam je Igor Šegović, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec.

– No, pacijent nema nikakve posljedice i dobro se osjeća. Sve se dogodilo u subotu navečer. Gospodin je kao posljedicu imao samo nešto povišenu tremperaturu i ništa drugo. Ja sam odmah obaviješten o događaju, došao sam na odjel i ispričao mu se na svemu što se dogodilo. On se i sam složio da od toga ne treba stvarati problem i neće da mu se ime pojavljuje u javnim medijima. O svemu sam obavijestio Ministarstvo zdravstva i zatražio izvanredni nadzor, kao što je to i obaveza u ovakvim slučajevima. O detaljima kako se to uopće moglo dogoditi javnost ćemo obavijestiti kad završi izvanredni nadzor. U svemu toma, ponavljam, najvažnije to da pacijentu nije ništa i da se dobro osjeća – kazao nam je ravnatelj Igor Šegović.

No, bez obzira na to, Ravnateljstvo Bolnice ipak je popodne odlučilo javno pojasniti okolnosti o samom događaju u priopćenju koje pripremaju, kako ne bi bilo špekulacija i raznih nepotrebnih naklapanja.

- Advertisement -

Podijeli:


Najnovije

Pročitajte još