Porcijunkulovo u atriju čakovečkog Starog grada i ove godine donosi posebna gastro iskustva. Restoran Stari grad najavljuje uzbudljive dane ispunjene vrhunskim mesnim jelima u suradnji s The M Brothers koji uzgajaju Black Angus goveda na prirodnim pašnjacima Korduna njegujući održiv i etičan uzgoj.

Za vrijeme Porcijunkulova na roštilj dolaze njihovi najkvalitetniji komadi mesa uključujući odreske koji već dozrijevaju u Dry Ageru restorana. Osim njih u ponudi će se naći i niz drugih mesnih delicija s farme braće Maturanec. Za one koji žele posebno iskustvo, uz raniju najavu od minimalno 7 dana, pripremat će se i wagyu odrezak.

Gastronomska ponuda ovog ljeta uključuje i mnoge druge delicije. U restoranu se svakodnevno pripremaju sezonski salatni tanjuri u mesnim i vege varijantama, lagani, svježi i puni okusa.
Desertne čaše bez glutena, laktoze, jaja i zaslađivača spajaju kremastu teksturu i bogatstvo sastojaka. Na stol stižu svakodnevno svježe pripremljeni domaći kruhovi, klipići i focaccia – topli, mirisni i idealni za uživanje u svakom zalogaju. Namazi od pačje jetre, patlidžana, slanine, hummusa i sira s lososom nastaju u kuhinji restorana s jednakom pažnjom kao i glavni obroci.


Njegujući bogatu međimursku tradiciju gosti će i ove godine na jelovniku naći racu, kopun, teletinu i divljač pripremljene s poštovanjem prema nasljeđu i sezonalnosti koja određuje ritam kuhinje. Restoran Stari grad priprema dane ispunjene izvrsnim okusima, gostoljubivom atmosferom i lokalnim jelima koja spajaju tradiciju i trenutak. U atriju koji u isto vrijeme čuva povijest i slavi ljeto, Porcijunkulovo dobiva poseban gastronomski ritam – bogat, domaći i pun razloga za uživanje.

U kolovozu, točnije 18. kolovoza, stiže još jedna uzbudljiva novost iz kuhinje Staroga grada – brunch koji postaje dio svakodnevne ponude. Lagan, sezonski i domaći, osmišljen je za sve one koji tijekom dana vole zastati, napuniti energiju i bez žurbe uživati u tanjurima koji okrepljuju i razbuđuju.
Sve nove okuse, ideje i doživljaje iz kuhinje Starog grada donose vam s istom strašću kojom su i započeli svoju priču prije više od četiri godine.







