CENTAR ENERGETSKE EFIKASNOSTI – CEE

Ove zime za efikasnije grijanje birajte Green therm dizalice topline

Autor: CEE Foto/Video: CEE
- Advertisement -

Suvremena kućanstva sve više se okreću obnovljivim izvorima energije kao rješenju koje daje energetsku neovisnost. Tome danas ubrzano doprinose ratna zbivanja koja zasad uzrokuju visoku cijenu nafte i plina, a kasnije i moguću nestašicu. Spomenuti energenti trenutno su veliki svjetski problem.

DIZALICE TOPLINE

Vanjska jedinica dizalice topline uzima toplinu iz vanjskog zraka, podzemne vode ili tla te njenu temperaturu podiže do one temperature koja je potrebna za grijanje prostora ili za grijanje potrošne tople vode što bi značilo da za 1 kW uložene električne energije dobivamo više od 4,5 kW toplinske energije.

Dizalice topline, poznate i kao toplinske pumpe ne proizvode štetne plinove te rade vrlo učinkovito čak i na niskim vanjskim temperaturama. Sustav se jednostavno primjenjuje i na već postojeće instalacije te je na ovakav način moguće osigurati toplinsku energiju i potrošnu toplu vodu za kućanstvo tijekom cijele godine. Uz to, za vrijeme ljetnih mjeseci dizalice topline se koriste i za hlađenje objekta. Važan preduvjet koji ističemo kod ugradnje dizalica topline je dobra izolacija kuće.

„Green Therm“ je vlastiti brend dizalica topline u vlasništvu naše grupacije koja vam uz montažu ujedno pruža i podršku ovlaštenog servisa te pet godina jamstva na uređaje.

Uskoro: Novost u našem salonu u Čakovcu

Dio našeg CEE salona u Čakovcu na adresi Braće Graner 5, Čakovec bit će preuređen u skorije vrijeme te će u njega biti postavljene dizalice topline koje će biti u funkciji i moći će se vidjeti njihov rad. Svi građani će biti pozvani da dođu vidjeti te potražiti stručni savjet za svoj dom, ured, radionu.

ENERGETSKI NEOVISAN DOM

Ugradnjom dizalice topline i solarnih panela u potpunosti ćete izbaciti troškove plina te većinski dio troškova struje i goriva za pokretanje električnih vozila. Za prosječnu obiteljsku kuću ta ušteda iznosi od 3.000 do 4.000 eura godišnje.

U nemogućnosti ugradnje gore navedenih sustava za energetski efikasno grijanje i hlađenje životnog prostora, alternativa koju preporučamo iz našeg asortimana proizvoda su infra-crveni paneli i nordijski radijatori te klima uređaji koji su jedna vrsta dizalica topline i proteklih su se nekoliko desetljeća pokazali kao vrlo dobar izbor za hlađenje i grijanje doma.

Naša grupacija u sastavu poduzeća CEE i Markov-trade s 30-godišnjim iskustvom, nudi kompletno rješenje na jednom mjestu – od savjetovanja, izrade dokumentacije, odabira optimalnog rješenja do montaže i servisa.

Cjelokupna idejna rješenja možete vidjeti u našem Centru energetske efikasnosti – CEE na adresi Braće Graner 5, Čakovec ili na web stranici www.cee.hr i www.markov-trade.com. Za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte na telefon 040/341-271 i 040/341-357 te na e-mail: info@cee.hr info@markov-trade.com.

CEE vam poručuje: Zakoračite u energetsku neovisnost!

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još