EKSPRESIONIST SVJETSKOG GLASA

Otvorenje izložbe Adina i Mie Hebib 27. svibnja u Centru za kulturu Čakovec

Borna Filic/PIXSELL

U četvrtak, 27. svibnja, s početkom u 19.30 sati, u Centru za kulturu Čakovec održat će se otvorenje izložbe ‘Mostovi prijateljstva Čakovec-New York-Sarajevo’ Adina i Mie Hebib.

Ekspresionist svjetskog glasa Adin Hebib ove godine obilježava četrdeset godina umjetničkog stvaralaštva. Izlagao je na brojnim izložbama diljem svijeta, a njegova djela krase mnoge svjetske zbirke.

Izložbom ‘Mostovi prijateljstva: Čakovec – Sarajevo – New York’ po prvi se put predstavlja čakovečkoj publici pružajući uvid u pokretačku snagu i bit svojeg stvaralaštva.

– Motivi zastupljeni na radovima povezani su s crticama iz umjetnikovog života, no njihovom reinterpretacijom Hebib im daje više, univerzalno značenje. Tako križu, simbolu kršćanstva, pridodaje simboliku nedaća i iskušenja koje život postavlja pred svakog čovjeka. Radovi Adina Hebiba upotpunjeni su unikatnim nakitom umjetnice Mie Hebib. Naušnice, ogrlice i prstenje pročišćene su forme koja je svedena na crtež žicom odnosno linijski istanjene plohe – napisala je Maja Žvorc, mag. hist. art.

Izložbu možete razgledati do 18. lipnja.

Najnovije vijesti

Pročitajte više