POSJETITE PRELOG!

FOTO Otvoren 13. međunarodni sajam inovacija Agro Arca

Autor: Tatjana Zoka Foto/Video: Tatjana Zoka
- Advertisement -

Danas, 13. svibnja otvoren je 13. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca. Održava se u Prelogu, po drugi puta i to od danas do 15. svibnja 2022. godine. Organizatori sajma su Grad Prelog i Udruga inovatora Hrvatske.

Početak sajma himnom je otvorio Mirko Švenda-Žiga.

Domaći i inozemni sudionici sajma AGRO ARCA prepoznali su vrijednost i korisnost projekta  jer im otvara prostor za kvalitetan iskorak prema tržištima zemalja u okruženju, ali i na tržištu Europske unije.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske te se osvrnuo na prošlost i sam početak ovog sajma te istaknuo i:

“Veseli me što su se ove godine ovom sajmu pridružili izlagači iz cijele Hrvatske i time je dostigao razinu sajma Arca koji se organizira u Zagrebu. Ove godine je Hrvatska zajednica inovatora proslavila 65. godina rada u Republici Hrvatskoj te proglasila ovu godinu – godinom inovatorstva te dobila pokroviteljstvo tri ministarstva i Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo. A to znači podršku našim idejama.”

Istaknuo je koliko su važni ljudski resursi i ono što se promovira, a svega toga nema bez bliske suradnje. Zahvalio se gradovima i svima koji podupiru njihovu inicijativu te pozvao na daljnji rad.

Nakon toga svima se obratio zamjenik gradonačelnika grada Preloga Zdravko Kvakan te rekao da je grad Prelog ponosan na to što se ovako veliki sajam održava upravo ovdje. Time se povećava i sama kvaliteta života, a istaknuo je i da se parcele na ovim područjima i gospodarskim zonama prodaju jako brzo.

U ime Obrtničke komore Međimurske županije prisutne je pozdravio predsjednik iste, gospodin Boris Lukovnjak, a u ime Uprave HAMAG-BICRO predsjednik Vjeran Vrbanec.

Tijekom cijelog održavanja sajma možete sudjelovati na raznim radionicama, forumima, razgledavati. Na prostoru sajma AGRO ARCA 2022 bit će organizirano nekoliko tematskih skupova vezanih uz poljoprivredu i prehrambenu industriju, kao i radionice za učenike osnovnih i srednjih škola.

Svake godine na izložbenom prostoru izlagači promoviraju javnosti svoje inovacije, eko ideje, proizvode i nove proizvode, mehanizaciju i tehnologiju u poljoprivredi.

U sklopu Sajma Agro Arca održat će se i predstavljanje dviju zanimljivih knjiga:

U prostoru Hotela Panorama u Prelogu, održat će se u petak 13. svibnja predstavljanje knjige Damira Ljubičića, „Lovačko društvo „Prepelica“ Prelog“ – prilozi povijesti društva 1945. – 2010. Promocija knjige započet će u 19 sati, a ulaz je slobodan.

U subotu 14. Svibnja održati će se predstavljanje knjige Franje Novaka „70 godina šaha u Prelogu“. Predstavljanje će započeti u 19 sati, a ulaz je slobodan. Šahovsko društvo je u Prelogu osnovano 1952. godine te od tada počinje povijest organiziranog igranja šaha u Prelogu. Knjiga će biti predstavljena u prostoru Hotela Panorama.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još