STOŽER POPUŠTA

Otvaraju se terase kafića i restorana, započinju treninzi u dvoranama

Danas se otvaraju terase ugostiteljskih objekata i dozvoljavaju se treninzi u dvoranama, ali uz posebne epidemiološke mjere. Kao ozebli sunce mnogi će dočekati ovu rundu popuštanja koja, napokon, omogućuje jutarnju kavicu na terasi omiljenog kafića. Raduju im se i ugostitelji kojima je ‘cofee to go faza’ bila tek kap u moru prema nekadašnjim prometima. U isto vrijeme zabrinuto upiru pogled u nebo nadajući se da će makar ovo zubato sunce potrajati, jer bi proljetne kiše brzo rashladile početnu euforiju gostiju željnih izlazaka u lokale.

Usluživanje gostiju na otvorenim terasama moguće je od 6 do 22 sata, uz osiguravanje razmaka od metar i pol između svakog stolca i najmanje tri metra između stolova. U zatvorenom dijelu objekta treba nositi maske, a unutra se smije ići samo na toalet. Iako prvotno nije bilo predviđeno puštanje glazbe naknadno je to dozvoljeno uz uvjet da ne bude preglasna.
Odahnuli su i sportaši koji treniraju u dvoranama.

Njima je omogućeno treniranje u zatvorenim prostorima uz pridržavanje mjera i provjetravanje prostora. Najveći dopušteni broj ne smije biti veći od jedne osobe na 20 četvornih metara dvorane. Dopušteni su treninzi bez kontakta sportaša, pa se, primjerice, treninzi borilačkih vještina i sličnih sportova smiju održavati, ali bez kontakta. Nakon svakog treninga treba temeljito očistiti dvoranu i rekvizite. Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste, ali ukoliko ih je nužno koristiti tamo istovremeno ne smiju biti više od dvije osobe.

Obavezne su maske osim za vrijeme vježbanja. Sportovi poput košarke ili rukometa ovime neće puno profitirati, jer praktički mogu održavati kondicijske treninge, ali ne i igrati utakmice.

Nadamo se da ćete, unatoč svim restrikcijama koje su još uvijek na snazi, opušteno uživati na svojoj najdražoj terasi, a možda vas uhvati i kamera našeg fotoreportera. Ukoliko vas ne pronađe njezin objektiv svoje fotografije ili selfieje s terasa šaljite nam na foto@medjimurski.hr
Popis svih mjera koje su stupile na snagu možete pronaći OVDJE.

Najnovije vijesti

Pročitajte više