UMJETNOST U ZAJEDNICI

OŠ KURŠANEC: U Čakovcu postavljena skulptura na kojoj su brojni ostavili svoju poruku!

skulptura Čakovec


Na Franjevačkom trgu u Čakovcu, u četvrtak 11. ožujka, osvanulo je zanimljivo umjetničko djelo učenika Osnovne škole Kuršanec, koji su pod vodstvom učiteljice likovne umjetnosti Ide Domišljanović postavili skulpturu izrađenu u sklopu izvannastavne Likovne grupe. Posebnost djela je da se po skulpturi moglo pisati, izraziti misli i na taj način postati dio umjetnine koja ima vedru budućnost. Više o temi ispričala je voditeljica projekta.

– Izradom i postavljanjem skulpture postali smo dio inicijative Umjetnost u zajednici, u organizaciji bashARTa, čiji je cilj uključiti likovno-umjetničko djelo u širu društvenu zajednicu. Inspirirani Kniferovim meandrima osmislili smo skulpturu od paleta i ploča te dobili ovakvu konstrukciju po kojoj ljudi mogu pisati. U trotjednom radu sudjelovali su učenici sedmih razreda Leonardo Horvat, Antonio Kalanjoš, Roan Posavec i Matija Grabar.

S obzirom na to da ovakvih umjetničkih djela nema često u javnosti, nastojali smo ostvariti interakciju s građanima pa su tako ovog prijepodneva bili slobodni ostaviti poruke, svoje viđenje umjetnosti i našeg djela, pozitivne izreke ili što god im je na umu –  ispričala je Ida Domišljanović koja dodaje kako je izuzetno zadovoljna odazivom i pozitivnim reakcijama građana, a u posjetu su im bili gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač te predsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji su također ostavili svoje poruke. Događaju se pridružila i ravnateljica škole Marija Tepalović.

Ova zanimljiva skulptura bit će izložena na virtualnoj izložbi, a ako to epidemiološke mjere dopuste, uz pristigle radove u sklopu inicijative bit će dio putujuće izložbe po muzejima u Hrvatskoj. Za više informacija pratite Facebook stranicu Moja likovna učionica.

Najnovije vijesti

Pročitajte više