SIGURNOST U PROMETU

Oprezno kroz Prelog, kamere i u Ulici Zrinskih

Nakon Čakovečke ulice, i u Ulici Zrinskih u Prelogu postavljeno je kućište u koje se mogu instalirati uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila (GATSO RT4). Rezultat je to suradnje Policijske uprave međimurske i Grada Preloga, a sve radi što sigurnijeg prometovanja kroz Prelog.

Policijska uprava međimurska raspolaže sa četiri kamere, koje će se prema sigurnosnoj procjeni seliti s jedne lokacije na drugu, dok će prazna kućišta obavljati svoju preventivnu funkciju. Osim nadzora brzine, putem fiksnih kamera mogu se utvrđivati i prekršaji nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa i mnogi drugi prekršaji. Prva su kućišta na međimurskim prometnicama postavljena tijekom 2019. godine, a s postavljenjem novih pet, ukupno je na području Policijske uprave međimurske instalirano 13 kućišta – javljaju iz Grada Preloga

Iz Policijske uprave međimurske upozoravaju sve sudionike u cestovnom prometu da se brzina kretanja vozila, osim spomenutih fiksnih kamera, utvrđuje i pomoću mobilnih uređaja za mjerenje brzine.

Lokacije na kojima se nadzire brzina kretanja vozila na području Međimurske županije (postavljena kućišta za kamere):

Stare lokacije:

Nedelišće, Varaždinska ulica,

Šenkovec, Ulica maršala Tita,

Čakovec, Južna obilaznica grada Čakovca,

Čakovec, Zrinsko-frankopanska ulica,

Mala Subotica, Glavna ulica,

Mursko Središće, Ulica maršala Tita,

Prelog, Čakovečka ulica,

Brezje, Ulica Brezje.

Nove lokacije:

Nedelišće, Ulica Vladimira Nazora,

Gornji Hrašćan, Čakovečka ulica,

Pušćine, Čakovečka ulica,

Strahoninec, Dravska ulica (Poleve),

Prelog, Ulica Zrinskih.

Najnovije vijesti

Pročitajte više