AKTUALNI SAT GRADSKOG VIJEĆA ČAKOVCA

Oporbenjak Josip Varga (HNS) bi vozio po CRVENIM biciklističkim stazama!

Čini se da je oporbi u Gradskom vijeću Grada Čakovca ponestalo municije, a i oni rijetki koji su zapucali, kao da su pucali ćorcima. Tako bi se mogao opisati aktualni sat na početku današnje (ponedjeljak), 28. sjednice, zadnje u ovom sazivu prije lokalnih izbora, koja je zbog epidemioloških mjera održana u Centru za kulturu Čakovec. Aktualni sat, u kojem su pitanja postavila samo četiri vijećnika, trajao je, naime, tek dvadesetak minuta.

Andreja Marić (SDP) dobila je odgovor da uređenje kuhinje u Prvoj OŠ kasni zbog toga što se odužila javna nabava i zbog dodatnih radova u prizemlju, ali će uskoro sve biti gotovo; da će se nogostup u novoj ulici urediti kao i drugdje, te da čakovečke vrtiće polazi ukupno 28 djece s teškoćama u razvoju, od čega 4 imaju i zdravstvene probleme.

Vječiti oporbenjak Predrag Kočila dobio je odgovor da je obnova nadvožnjaka plaćena, ali da objekat nije preuzet jer izvođač mora napraviti još neke sitne dodatke (konzole za kontrolu kamiona…), ali da sve mora biti gotovo do 24. ožujka. Također mu je odgovoreno da je izgradnja pješačko-biciklističkih staza od Sljemenica prema Murskom Središću u planu Hrvatskih cesta, a u okviru kompletne rekonstrukcije prometnice u dužini od 7,7 kilometara.

Zanimao se i kada gradonačelnik može potpisati ugovor bez potrebne suglasnosti Gradskog vijeća, a kada je iznos veći od dozvoljenog? Josip Varga (HNS) izazvao je na trenutak napetu situaciju kada je pitao tko je zabranio da se javno objavi zapisnik s prošle sjednice Gradskog vijeća, naravno aludirajući na gradonačelnika Stjepana Kovača. Iako se porčelnica Dragica Kemeter javno ispričala zbog propusta, rekavši da je zapisnik gotov i da će ga staviti na internetske stranice Grada, gradonačelnik Kovač pozvao je Vargu da javno kaže kome je on to zabranio objavu zapisnika?

Varga je također želio znati zašto se od pravih biciklističkih staza nije napravilo ništa, osim nešto malo oko rotora kod Savske Vesi i Ivanovca. Grad Čakovec ima oko 220 kilometara cesta i oko 120 kilometara pješačko-biciklističkih staza odgovorio mu je pročelnik Dražen Barić, te dodao da se one redovno rekonstruiraju ili grade nove u novim ulicama. Niste shvatili, ja mislim na one prave staze za bicikliste, koje su označene crvenom bojom, ostao je uporan Varga.

I na kraju, Ljerka Cividini (HNS) zahvalilka se svim stručnim službama u Gradu Čakovcu, pa i kolegama vijećnicima što su protekle četiri godine pokrenuli i riješili nekoliko važnih pitanja za život građana Čakovca.

– A ako želim opisati kamo nas vodi ovo rukovodstvo Grada, odgovor bi bio: Nigdje!, kao ni one pješačke staze u Ulici I.G.Kovačića!

Najnovije vijesti

Pročitajte više