POZNATI DOBITNICI OPĆINSKIH PRIZNANJA

Općina Mala Subotica traži novog dimnjačara, a protiv komaraca će se boriti gdje bude najpotrebnije

Autor: Miljenko Ovčar Foto/Video: Miljenko Ovčar
- Advertisement -

Uoči predstojećih Dana Općine Mala Subotica sinoć je redovnu sjednicu održalo tamošnje Općinsko vijeće.  Njegovi su članovi jednoglasno usvojili listu dobitnika općinskih priznanja koja će se dodijeliti na svečanoj sjednici 4.srpnja. Tada će Plaketa Općine Mala Subotica „Grb Općine Mala Subotica“ biti dodijeljena Nogometnom klubu Spartak Mala Suboticapovodom 60 godina uspješnog rada. Zahvalnice Općine Mala Subotica primiti će Zajednička strojobravarska radiona Hatlak, Magdić d.o.o., Haix obuća d.o.o., Plastometalik d.o.o., NoMax d.o.o., Shampoo j.d.o.o., KUU „Zvon“ Župne zajednice Mala Subotica, ženska ekipa Matice umirovljenika MŽ Podružnice Palovec, Ivan Miljančić, Vjekoslav Lončarić i Nada Janković.

Bez veće rasprave usvojeni su novi koeficijenti za obračun plaće općinskog načelnika, njegovog zamjenika te službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Mala Subotica. Rečeno je da su temeljem zakonskih propisa plaće rasle i u većini općinskih ustanova i institucija, pa ih je potrebno korigirati i za općinsku upravu, a očekuje se da će pitanje primanja lokalnih dužnosnika biti jedna od tema saborskih rasprava. Povećanja, međutim, nisu prevelika, pa bi na godišnjoj razini masa plaća svih zaposlenika rasla ukupno oko 22.000 eura.

S obzirom da je dosadašnji koncesionar za obavljanje dimnjačarskih poslova Zdravko Zver najavio zatvaranje obrtazbog odlaska u mirovinu, Općinsko vijeće je prihvatilo Odluku  o raskidu koncesijskog ugovora te izmjene i dopune jednogodišnjeg i trogodišnjeg plana davanja koncesija. To je, naime, bila pretpostavka za raspisivanje natječaja za novog koncesionara, a prema riječima načelnika Valentina Škvorca već je iskazan određeni interes za nastavak te djelatnosti.

Načelnik je ujedno detaljnije najavio programe proslave Dana općine koji će se odvijati od 28.lipnja do 13.srpnja.

Tijekom aktualnog sata vijećnicu Tinu Držanić zanimalo je kakvi su planovi za suzbijanje komaraca. Načelnik Škvorc odgovorio je da se provode odgovarajuće mjere, pri čemu se naglasak stavlja na larvicidnu dezinfekciju, zbog čega je broj komaraca posljednjih godina bitno smanjen. Prema njegovim riječima adulcitidno tretiranje, koje se sada provodi u nekim drugim sredinama, daje samo kratkoročne rezultate, dan-dva nakon „špricanja“, a njegova je cijena visoka. Općina nema utjecaj na lokacije gdje se zaprašivanje provodi, pa to obične ne bude tamo gdje najviše treba. Osim toga nanosi se kolateralna šteta uništavanjem ostalih vrsta, čime se ugrožava eko-sustav.  Nakon rasprave utvrđeno je da će se prskanje provoditi lokalno, na mjestima gdje se ocijeni najpotrebnijim i gdje se okuplja veći broj mještana, posebno mladih i djece.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Krenula sezona Sportova na vodi prvim nedjeljnim druženjem

Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine nastavlja sa...

Besplatni ljetni nogometni kamp otvorenog tipa

U proteklom tjednu Nogometna škola Općine Mala Subotica organizirala...

Bila je privilegija poznavati Danijelu

Na preloškom groblju u subotu prije podne održan je...