Općina Goričan poziva mlade da se uključe u javni život općine

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Općina Goričan objavila je na svojim stranicama Javni poziv za predlaganje kandidata za izbor članova Savjeta mladih Općine Goričan. Pozivaju se udruge mladih i udruge koje se bave mladima, učenička vijeća srednjih škola, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalne ili strukovne organizacije te drugi registrirani oblici organiziranja mladih da prijave kandidate za članove Savjeta mladih Općine Goričan.

Savjet mladih savjetodavno je tijelo Općinskog vijeća Općine Goričan s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život Općine Goričan. Ima sedam članova koji se biraju na mandat od tri godine.

– Kroz aktivnu suradnju s mladima dolazimo do rješenja na koji način im najbolje možemo pomoći da u konačnici ostanu u Goričanu i da ovdje stvore  uvjete za osnivanje obitelji – rekao je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.

Kandidat za člana Savjeta mladih Općine Goričan može biti osoba u dobi od petnaest (15) do navršenih trideset (30) godina života s prebivalištem na području općine Goričan. Ovlašteni predlagatelji kandidatura dužni su prilikom isticanja kandidatura za članove Savjeta mladih predložiti i zamjenika za svakog kandidata za člana Savjeta mladih.

Svaka općina danas treba imati Savjet mladih, međutim postoje Općine gdje se baš nitko nije javio za uključivanje u taj Savjet, dok se negdje jedva javio dovoljan broj. Nadamo se da Općina Goričan s time neće imati problema.

Rok za dostavu prijedloga je 14. veljače 2022. godine do 12 sati, a prijedlozi se dostavljaju u Jedinstveni upravni odjel općine Goričan, Trg sv. Leonarda 22, s naznakom „Prijedlog kandidata za izbor članova Savjeta mladih Općine Goričan“. Obrazac i više informacija potražite ovdje.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

‘Žibeki’ posjetili policijsku upravu međimursku

U sportskoj dvorani i dvorištu policijske uprave mališani su...

Utrka Grada Čakovca održat će se tek narednog tjedna

Utrka Grada Čakovca koja se trebala održati danas s...

Pohvale koje gode, ali strpljenja…

- Medjimurski.hr i autor priloga Mladen Grubić, a čini...